Brend Marchesa je nedavno objavio lansiranje svog prvog parfema ali ova luksuzna marka nije jedina koja nudi nove mirise.

Koji dizajneri su napravili prvi korak ka svetu parfema? Koji nude novu mirisnu notu? A koji su u modu vratili stare omiljene parfeme?

Elle vam otkriva više o tome...  PageBreak
Lancôme:  La Vie Est Belle

Život je lep u Lancômu: francuski brend nedavno je lansirao svoj novi parfem, La Vie Est Belle čije je zaštitno lice Julia Roberts. Potpuno primereno – glumica koja je celom svetu poznata po svom osmehu, predstavlja parfem u The Crystal Smile dizajnu bočice iz 1494. sa debelim staklenim dnom.

Nota irisa sa malo mešavine vanile, praline, crne ribizle i kajsije koji daju ovom parfemu “ono nešto”, dostupni su u svim svetskim Lancôme prodavnicama ili na sajtu Lancome.com.PageBreak
Isaac Mizrahi: Fabulous

Isaac Mizrahi i dalje se drži svojih omiljenih svetlih pastelnih boja i tufni, a Fabulous, njegov prvi parfem koji će uskoro izaći na tržište, sadrži oba: bočica ima tačkasto “grlo” dok je tečnost u njoj zagasitoroze boje.

Mizrahi je vešto pomešao tuberozu i bergamot, note koje je njegova mama nosila kada je on bio dete.

Fabulous će biti lansiran 6. Septembra.PageBreak
Chanel: Coco Noir

“Pre mene, niko se nikad nije usudio da se obuče u crno”, rekla je jednom Coco Chanel. Kao omaž ovoj činjenici, Chanel je odlučio da lansira svoj treći parfem imenovan po kreatorki: Coco Noir (prvi i originalni Coco pojavio se 1984. godine dok je Coco Mademoiselle predstavljen 2001.)

Sva tri parfema su inspirisana orijentalnim mirisima, ali Noir nam dolazi sa notama grejpfruta i bergamota koji ističu cvetni ton parfema.

Bočica jeste u klasičnom Coco obliku, ali je u crnoj verziji sa zlatnim detaljima. “Ne vidi se tečnost a to ga čini još tajanstvenijim”, rekao je Christopher Sheldrake, kreator parfema za Chanel magazinu Women’s Wear Daily. Coco Noir izlazi na tržište 17. avgusta.PageBreak
Marc Jacobs: Dot

Marc Jacobs se iznova i iznova vraća na motiv tufni, bilo da se radi o njegovoj skorašnjoj saradnji sa Yayoi Kasumom za Luis Vuitton ili njegovoj čuvenoj reviji za jesen 2011.

Sada taj kultni šablon predstavlja bazu njegovog najnovijeg parfema, Dot – mešavine voćne (crveno voće i mango) i cvetne note (jasmin i pomorandžin cvet).

  Specifična bočica je crvene boje sa šarama bubamare i oblicima leptira, i može se naći isključivo u Bloomingdalesu do narednog meseca, kada će se pojaviti i u ostalim parfimerijama širom sveta.PageBreak
Dolce & Gabbana: Pour Femme

Vraćamo se u devedesete sa Dolce & Gabbana brendom: najpoznatiji parfem ove marke pojavio se 1992. godine a sada nam se vraća na tržište dok se u kampanji pojavljuje i top model iz devedesetih: Laetitia Casta.

“Ovaj parfem nije ponovno izdanje stare verzije već istančano promenjeno izdanje” rekao je Stefano Gabbana za Women’s Wear Daily.

Izmenjena bočica zadržala je grimizno-zlatni poklopac, a parfem sadrži mešavinu maline, sandalovog drveta i mandarine. U svetskim parfimerijama će biti od oktobra.PageBreak
Guerlain: La Petit Robe Noir

Guerlainov parfem inspirisan malom crnom haljinom – La Petite Robe Noire, koji se prvo pojavio u ograničenom izdanju 2009. godine, upravo je “renoviran”.

Kreator parfema Thierry Wassed dodao je note pačulija, vanile i bugarske ruže, a bočici – sa poklopcem u obliku srca koji je Raymond Guerlain dizajnirao još 1912. godine – dodata je šik ilustracija male crne haljine koju je osmislio Serge Manseau.

Prodavaće se u Seforinim radnjama kao i na sajtu Sephora.com.