Fondacija za borbu protiv side koju je kozmetička kuća M.A.C. osnovala 1994. godine je do sada uspela da obezbedi preko 270 miliona dolara pomoći od prodaje Viva Glam proizvoda.

25-godišnja Rihanna se tako prodružila velikom broju poznatih koji su bili deo ove humanitarne akcije - Lady Gaga, Cindy Lauper, Nicki Minaj, Pamela Anderson, Linda Evangelista, Boy George i mnogi drugi.

"Kompletna ideja oko akcije "Viva Glam" se bazira na promovisanju zdravog života koji kompanija neguje godinama", naglašeno je u saopštenju kozmetičke kuće na njihovom sajtu.

Rihannina najnovija kolekcija za M.A.C, koja će biti lansirana u decembru obuhvata liniju ruževa i sjajeva, senke za oči, bronzer i dva tečna alajnera.

"Prva asocijacija kada neko spomene make-up, brend koji vam prvi padne na pamet je nekako uvek M.A.C.", izjavila je Rihanna skoro za Women's Wear Daily. "Bilo koja boja da vam zatreba, rećićete: Hajde da skoknemo do M.A.C.-a. Njihovu kozmetiku koristim stalno, i kad sam na turneji ali i kada se šminkam za običan izlazak u klub pa je kompletna saradnja nekako bila logična za mene".