Nijedan filmski poster nije toliko izazvao pažnje koliko onaj za "Maleficent", dugometražni film iz Disney produkcije, baziran na bajci "Uspavana lepotica", koji je najavljen za 2014. godinu.

Pažnju je ukrala prevashodno glumica Angelina Jolie koja izgleda savršeno u ulozi najveće "zloće" iz sveta bajki - Maleficent. Toliko dobro, da će njen lik dobiti specijalnu MAC makeup liniju koja će se pojaviti u prodaji istovremeno kad i film, a obuhvataće 11 proizvoda za lice, oči, usne i nokte.  

Disney ekipa nije mogla bolju glumicu da izabere za ulogu u ovom filmu jer Angelina izgleda skoro identično kao moćna veštica iz sada već kultnog animiranog filma iz 1959. godine, sve sa porcelanskim tenom, crvenim usnama, prodornim, zelenim očima i crnim rogovima koji su postali zaštitni znak ove veštice iz Charles Perraultove bajke.

U najnovijem Angelinom filmu priča prati devojku Maleficent čiji harmoničan život remeti jedna izdaja zbog koje njeno čisto srce postaje hladno poput kamena i okrenuto osveti. U filmu igraju još Juno Temple, Elle Fanning, a u ulozi male princeze Aurore pojavljuje se i Angelinina kćerkica Vivienne.