U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, Aleksandar Latinović, Vila Pajkić i Nenad Pavlović. Mlade nade srpske modne scene na svojoj prvoj samostalnoj reviji predstavili su jedinstvene komade inspirisane dizajnom i bojama IQOS ORIGINALS uređaja. Četiri smele boje, vedra tirkizna, jarko crvena, upečatljiva srebrna i elegantna teget, bile su inspiracija mladim dizajnerima za modele koji će se naći na ORIGINALS reviji.

Aleksandar Latinović je u kolekciji Baby Slezzz inspirisan klasičnim street wearom, a unikatnost i aktuelnost estetike proizilaze iz savremenih umetničkih pravaca i stilskih elemenata underground muzičke scene. Ručno farbanje ili beljenje i flekanje odeće kao i namerno cepanje i destrukcija tekstilne površine, deo su likovnog procesa u intervenciji na tekstilu. Sadržaj kratkih priča na odeći proistekao je iz estetike video igara, japanskih crtanih filmova, prikaza životinja i skeleta izmišljenih i kombinovanih vrsta dinosautusa, hladnog i toplog oružja i municije.

revija3.jpg
Privatna arhiva 

revija5.jpg
Privatna arhiva 

‘’Bilo je jako naporno i vrlo zabavno, iako je dugo trajalo. Pobeda na IQOS konkursu je značila vetar u leđa. Velika je čast pojaviti se na Belgrade Fashion Weeku kojim prolaze generacije, pobediti i otvoriti ovu reviju. Posebnu čar ove večeri imala je koreografija koja je približila publici šta je ulična moda i u kojim sve pravcima se može granati’’ rekao nam je Aleksandar.

DSC06311.jpg
Boško Bunuševac 

Vila Pajkić je kolekciju posvetila proučavanju dva polariteta crno i belo, sve ili ništa, predstavivši publici da vremenom uprošćeno kategorisanje realnosti prerasta u kompleksnije shvatanje i prihvatanje složenosti sveta i ljudi. Njenu kolekciju najbolje dočaravaju reči kontrast, čvrstoća, asimetrija, emocija, ulica, repeticija.

IMG_2368.jpg
Privatna arhiva 

IMG_2419.jpg
Privatna arhiva 

’’Nakon prethodne revije gde mi je inspiracija bilo šareno, ulična moda i grafiti, sada sam htela da napravim mali kontrast tako da je inspiracija bila crno bela fotogafija i kontrast i sive boje, to je lična tema da dokažem sebi da ništa nije crno belo da je sve između, IQOS konkurs je meni bio jedan od najznačajnijih momenata u životu, jer me je toliko pogurao da krenem u ovom pravcu, da se nekome sviđa to što radim i da nastavim u ovom pravcu, mnogo sam zahvalna. Osnova revije su moja osećanja, osećaj da mnogo gledam stvari crno-belo, to je bila glavna inspiracija’’ ispričala nam je Vila.

DSC06480.jpg
Boško Bunuševac 


Nenad Pavlović inspirisan uličnom modom i oblačenjem post-Millenials generacija sa osvrtom na vintage stil opuštene grunge siluete, iznošenih farmerki 90. godina, dizajnirao je kolekciju Reset. Odevni predmeti dobijeni su ponovnom upotrebom vintage farmerki, procesom reciklaže, dekonstrukcije i redizajna, pa se osim vizuelnih promena, dizajnerskim konceptom aktuelizuje i veoma bitna tema ekologije u modi, s obzirom na zagadjenost planete, nepravilno odlaganje i nedovoljno korišćenje garderobe.

IMG_0189.jpeg
Privatna arhiva 

IMG_7624.jpeg
Privatna arhiva ’’Inspiracija za reviju je reciklaža, koncept ponovnog korišćenja farmerki i prebacivanje u neke nove oblike, siluete i forme, i to je vuklo inspiraciju iz ulične mode iz post milenials perioda i bazirao sam se na tom džinsu i stvari su građene od toga. Veoma sam srećan što sam imao priliku da učestvujem i prikažem svoj rad na 50. Belgrade Fashion Week-u, da pokažem svoju kreativnost i pogled na to šta za mene predstavlja moda, kako je ja vidim, a trud i odricanje radi stvaranja su se definitivno isplatili’’ rekao nam je Nenad.

DSC06651.jpg
Boško Bunuševac