Poslednjeg petka u junu, u Beogradu je sve bilo u znaku hedonizma. Široki bulevari služili su kao imaginarna rivijera onima koji su mislima već bili daleko na obali. Topli povetarac donosio je sa sobom mirise koji evociraju leto u svom najpoletnijem obliku. Slobodu. Osećaj da granice ne postoje. I zahvalnost na oplemenjujućim iskustvima zbog kojih se istinski osećamo kao da zaista živimo u trenutku.

Na jednom od najdinamičnijih trgova sa druge strane reke, obreli smo se u posebnom gastronomskom mestu koje kao da je na sebi imalo tihu members only oznaku. Jedan salonski stan u Zemunu pretvoren u intimni restoran služio je kao savršeni beg od duge radne nedelje koja se već sa prvim ulaskom u isti, pretvorila u početak vikenda koji obećava.

Mini warm up uz osvežavajuće gutljalje specijalno osmišljenih letnjih koktela sa ukusima tropskog voća započeo je prijatno druženje. Da nas nešto posebno očekuje i u nastavku večeri, najavila nam je vlasnica restorana, Anđela Risimić. Naime, šarmantna šefica kuhinje nas je zajedno sa svojim asistentima, pozvala na specijalnu radionicu u kojoj su (oni hrabriji) mogli da okušaju svoje kulinarske veštine. Red smeha, red (ne)uspešnih pokušaja. Nakon što smo saznali (i naučili) nešto novo, put je bio otvoren ka nešto relaksiranijem delu večeri. Naime, kao deo posebne kolaboracije između restorana Salon5a i brenda IQOS, Anđela je osmislila potpuno nov meni sa marakujom i mentom, prilagođen ovoj jedinstvenoj saradnji.

B0059840.jpg
Promo 

20240628_190844.jpg
Press 

Baš kao što posebnu ljubav gajimo ka konceptu slow fashiona, tako i u gastronomiji, prednost uvek dajemo fine diningu. Jeste li za rižoto sa gamborima oplemenjen svežom mentom koji nas je lansirao negde ka obalama Portofina? Ili radije birate mesni file sa dodirom marakuje čiji spoj je razgalio i najtvrdoglavija nepca? Gang za gangom, naša čula ukusa su nam se zahvaljivala, a budući da je čulo ukusa snažno povezano sa sećanjima, neki od nas podelili su i poneku skrivenu anegdotu koja je doprinela sjajnoj atmosferi. Da će nivoi dopamina porasti do neslućenih visina, bilo nam je jasno kada je divna Anđela poslužila dezert sa suptilnim dodirom mente i marakuje koji je savršeno zaokružio ovo premium iskustvo.

20240628_210317.jpg
Press 

20240628_213824.jpg
Press 

Sa dolaskom leta, IQOS asortiman postaje još bogatiji zahvaljujući novom proizvodu koji donosi egzotične ukuse tropskog voća i osvežavajuće nane. Takođe, unikatni dezerti već su dostupni u IQOS buticima i zonama u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Krajem jula i početkom avgusta, biće organizovane ekskluzivne kulinarske radionice koje će voditi Anđela, namenjene isključivo punoletnim korisnicima IQOS-a. Ne propustite priliku da se okušate u ovim kreativnim kulinarskim izazovima – mi smo probali i nismo zažalili!

B0059831.jpg
Promo foto 
B0059854.jpg
Promo foto 

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.