Sinoć je restoran “Klub književnika“ bio jedan od hiljadu restorana u svetu izabranih da učestvuju u međunarodnom projektu „Ukusi Francuske“. Ovaj projekat organizuje se u saradnji sa francuskom ambasadom sa idejom da promoviše francusku kuhinju. Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, sa svojim suprugom posetila je “Klub književnika“  i podržala projekat koji slavi francusku gastronomiju.

„Ukoliko se ovogodišnji projekat pokaže uspešnim, „Ukusi Francuske“ treba da postanu tradicija. Ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava šefova kuhinja koji učestvuju u ovom projektu“, naglasila je Moro.

Francuski specijaliteti pripremljeni su na autentičan način dugogodišnjeg šefa kuhinje ovog restorana, Ljube Vasića, a glavni specijalitet je bila guščija džigerica koja je na meniju „Kluba književnika“ više od dvadeset godina.

„Guščija džigerica je prepoznatljivo jelo za „Klub književnika“. Tajna svih mojih recepata je u jednostavnosti jer smatram da prirodnu aromu ne treba uništavati nepotrebnim začinima “, istakao je Ljuba koji je ovaj specijalitet naučio da priprema sam, po svom gurmanskom osećaju.