Petu godinu za redom u Beograd, u sred jeseni, stiže duh Havane. Najveća imena kubanske muzike i plesa dolaze da donesu dobar ritam i vrelu atmosferu. 

Četiri dana vrhunskih plesnih radionica, koncerata, šou nastupa, žurki i dobre energije non stop - to je ono što očekuje sve one koji posete festival.

Već godinama je „Havana en Belgrado“ festival, koji organizuje tim svetskih šampiona u salsi „Havana Belgrado“,  po kvalitetu i energiji jedan od najboljih u Evropi. O tome svedoči veliki broj posetilaca iz Francuske, Engleske, Poljske, Bugarske, Nemačke, Italije, Hrvatske, Crne Gore...

Ne samo da se kubanska muzika i kultura predstave Beogradu, već se i naš grad u najboljem svetlu predstavi svima koji dođu i provedu četiri nezaboravna dana. 

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala.  

Svetski poznati plesači sa Kube, ove godine njih trinaest, svako sa velikim iskustvom i renomeom u svetu plesa, naučiće nas kako da plešemo i da uživamo u tome.  

Najbolje ove godine, nešto na čemu se radilo proteklih pet godina, jeste veliki koncert trenutno najpopularnijeg benda sa Kube „Havana D' Primera“.  

Bend je osnovao Alexander Abreu koga smatraju najsvestranijim kubanskim muzičarem. Izabrao je najbolje muzičare koji godinama prave pesme uz koje pleše ceo svet.

Njihova muzika je fuzija salse, džeza, fanka, afro kubanskog ritma. Šesnaest članova benda na sceni zvuče toliko dobro da se ovaj događaj ne propušta. 

Kakav je provod bio prethodnih godina i šta nas sve očekuje ove, možete videti na sajtu www.havanaenbelgrado.com kao i na fb strani Havana en Belgrado.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija