Poznati britanski pevač George Michale (53) umro je u svom domu, saopštio je njegov publicista, a preneo BBC.

“Sa velikom tugom obaveštavamo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George preminuo mirno u svom domu tokom Božića. Porodica moli da se poštuje njena privatnost u ovom teškom i emotivnom trenutku”, navodi se u saopštenju publiciste pevača.

Kako prenose britanski mediji, policija je saopštila da nije bilo “sumnjivih okolnosti”.

Michael, koji je rođen kao Jorgos Kirijakos Panajotu u severnom Londonu, prodao je tokom 40 godina duge karijere više od 100 miliona albuma. Postao je svetski poznat kao deo dueta "Wham", koji je osnovao sa svojim školskim drugom Andrew Ridgeleyem 80-tih godina 20. veka.

Nakon "Whama" George je započeo vrlo uspešnu solo karijeru.

Imao je problema sa alkoholizmom i narkoticima, što je uzrokovalo i druge zdravstvene probleme, a tokom ove godine najavio je da se vraća karijeri. Početkom meseca je objavljeno da sa tekstopiscem i producentom Naughty Boyem radi na novom albumu.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su: "Faith", "Father figure", "One More Try", "Monkey", "Praying for Time", "Don't Let The Sun Go Down On Me".

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/