Mi smo se moramo priznati uželeli dobrih i kvalitetnih filmova. Nekako smo stekli utisak da samo gledamo i pratimo serije, usled nestašice zanimljivih, inspirativnih i zaraznih filmskih priča. Nadamo se da će nas sledeća lista najiščekivanijih letnjih blokbastera opovrnuti i dokazati nam da sedma umetnost nije umrla i proglasila potpunu predaju pred tv formatom.  

Wonder Woman (premijera: 2. jun)

Krajnje je bilo vreme da dobijemo jednu i action junakinju pored toliko muških superheroja koji spašavaju svet, galaksije. Wonder Women je strip junakinja, nešto između Modesty Blaise i Supergirl. U ovoj filmskoj ekranizaciji otelotveruje je prelepa Gal Gadot koju već sada upoređuju sa Angelinom Jolie, smatrajući kako je ona a ne Alicia Vikader trebala da glumi Laru Croft u novom nastavku Tomb Raidera!

Čudesna žena kako u bukvalnom prevodu znači ime ove superjunakinje je ustvari Diana, princeza Amazonka koja je obučavana za ratovanje, obdarena nadljudskom snagom, super-brzinom, super-izdržljivošću i mogućnošću leta. Izuzetno je vešta u borbi prsa o prsa i dobro se snalazi u taktici. Kada sazna da se van njene zemlje dešava ozbiljan rat, Wonder Woman odlučuje da ode od kuće i bori se za dobrobit svih!   

The Mummy (premijera: 9. jun)

Pre nego nas pitate "ko bi još hteo da pogleda novi nastavak Mumije", preduhtrićemo vas i odgovoriti vam: pa... verujemo niko! Ali ova Mumija izgleda bar za mrvičicu ozbiljnije, i produkcijski i po priči. Jer, glavna uloga je poverena Tomu Cruiseu! Koji izgleda supermlad i zategnut! Spremite se za ultra brzu akciju dok ženska mumija namerava da uništi ceo jedan grad.  

My Cousin Rachel (premijera: 9.jun)

Rađen po romanu engleske spisateljice Daphne du Maurier ovaj film predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje kostimiranih melodrama u stilu Jane Austen. Priča prati mladog Engleza koji kuje zaveru protiv svoje misteriozne, prelepe rođake, uveren da je upravo ona odgovorna za smrt njegovog staratelja. Međutim, sasvim spontano zaljubljuje se u rođaku koju glumi Rachel Weisz.  

The Beguiled (premijera: 23. jun)

Nicole Kidman je vlasnica ženskog internata za vreme Građanskog rata, dok Elle Fanning i Kirsten Dunst glume mlade dame koje se školuju u pomenutoj ustanovi. Njihov mir poremetiće dolazak mladog vojnika (Colina Farrella) u koga će se pogađate zaljubiti sve mlade dame. Da li smo vam spomenuli da je režiserka Sofia Coppola koja je za režiju ovog filma dobila Zlatnu palmu na nedavno završenom Kanskom festivalu? 

Lady Macbeth (premijera: 14. jul)

Engleska glumica Florence Pugh glumi Katherine - ženu prepunu strasti, želje i bunta ali zarobljeni u hladnom, ugovorenom braku. Afera sa slugom otvoriće joj oči i pokazati joj kakva mladost može da bude, kao i kakav bi joj život bio da nema muža. Sve to vodiće ka zaveri da ubije supruga i oslobodi se. Ovo je kao i film o rođaci Rachel ekranizacija jedne novele, tačnije istoimenog romana Rusa Nikolaia Leskova.

Atomic Blonde (premijera: 28. jul)

Duboke čizme, mrežaste čarape, crni čipkani brus: ovako mi zamišljamo (fiktivnu) opasnu špijunku. Charlize Theron glumi britanskog špijuna Lorraine Broughton, koja ume da se izbori sa nekoliko muškaraca, jer je i te kako obučena da ubije. Adaptacija stripa The Coldest City, predstavlja akcioni triler koji smo dugo čekali u kom Charlize dominira prostorom u stilu pravog ženskog James Bonda.  

The Dark Tower (premijera: 4. avgust)

Da li ste se ikad zapitali šta bi bilo kada bismo spojili Harry Potter, Westworld i Dirty Harry? E pa ovaj film je bukvalno to. Sci-fi fantazija bazirana na seriji Stephena Kinga u kojoj glumi Idris Elba i Matthew McConaughey je dovoljan mamac, zar ne? 

Wind River (premijera: 4. avgust)

FBI agent se udružuje sa gradskim šerifom ne bi li istražila ubistvo koje se desilo u rezervatu.