Pored perioda kada je nastao čuveni spot sa armijom supermodela, dokumentarac "George Michael: Freedom", posvećen pokojnom pevaču u fokus stavlja i pritisak i kontrolu muzičke industrije, ali i neverovatne nastupe ovog velikog umetnika.

Film predstavlja Georgea kao svojevrsnog ratnika u borbi protiv diskutabilnih muzičkih ugovora koji kroje karijeru jednog umetnika, i kao nekog ko je otvoreno zastupao i naglašavao da javne ličnosti imaju pravo na privatan život. 

Pevač se na filmu oprobao kao narator i pomoćnik režisera te radio na ovom projektu sve do svoje smrti, tačnije sve do decembra 2016. godine. Otvoreno o njemu, njegovoj snazi, ulozi u pop kulturi pričali su za ovaj dokumentarac poznate ličnosti kao što su Nile Rodgers, Stevie Wonder, Mary J. Blig, Naomi Campbell i Kate Moss.

U filmu ćemo saznati koje dužnosti je Michael izbegao na snimanju čuvenog spota "Freedom" i zašto se opredelio da se u video spotu pojave supermodeli Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington i Cindy Crawford.

Michael je skrenuo pažnju da je njegov omiljen album “Older” koji je bio posvećen njegovom partneru koji je preminuo. 

Podsetimo, širom poznati pevač i aktivista George Michael preminuo je u snu 25. decembra 2016. godine. 

U nastavku pogledajte kraći trejler za dokumentarac: 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/