Dodele filmskih nagrada počele su da se nižu, ali one glavne čekaju nas sledeće godine kada ćemo redom videti: Golden Globes (7.januar), Critics' Choice Movie Awards (11. januar), Independent Spirit Awards (3. mart) i najprestižniju dodelu Oskari koja je na programu 4. marta.

Već godinama unazad navikli smo da dobitnike u glavnim kategorijama za Oskare pronalazimo u nagrađenim ostvarenjima na dodelama koje prethode najglamuroznijoj. To se posebno odnosi na Critics' ali i Independent, koji poslednjih nekoliko godina uvek "pogodi" dobitnika u kategoriji Best picture

Zato zapamtite film "Call Me By Your Name" Luce Guadagnina koji dolazi iz nezavisne produkcije, i koji je dobio šest vodećih nominacija za najpoznatije nagrade koje se dodeljuju za ovu vrstu produkcije - Independent Spirit Awards, čija će se dodela održati samo dan pre dodele Oskara.

Ukoliko je suditi po pređašnjim dobitnicama koji dolaze iz nezavisnih produkcijskih kuća, kao što su Moonlight, Spotlight, Birdman i 12 Years A Slave, koji su prvo osvojili nagrade na Spirit Awards dodeli, a potom na Oskarima, Call Me By Your Name će ove godine izazavati senzaciju na dodeli najprestižnije filmske nagrade.

Isto tako, 21-godišnji Timothée Chalamet koji tumači glavnu ulogu u filmu, već je postao meta interesovanja medija, a za par meseci ćemo saznati hoće li se upisati i na listu najmlađih dobitnika Oskara.

Ova romantična melodrama koja je od strane mnogih kritičara i filmskih portala proglašena za remek-delo sedme umetnosti, u fokusu ima 17-godišnjeg Elia (Tomothiee) koji sa visoko obrazovanim roditeljima provodi odmor u malenom mestu Kremi na severu Italije. Mladiću je velikim delom dosadno, jer ne zna šta da radi sem da čita, pliva i druži se sa tinejdžerkama koje ga baš i ne zanimaju. Sve se menja kada se u komšiluk doseljuje Olivier, 24-godišnji student koji je neverovatno privlačan, arogantan i misteriozan.

Nevino druženje polako se pretvara u sve vidljiviji flert koji je italijanski režiser Luca Guadagnino savršeno stilski i režiserski izneo tako da su ljubavne scene iz filma ispale vrlo svedene, prirodne i nikako eksplicitne. Film je urađen u produkciji velikog režisera James Ivory koji stoji iza nekih od najboljih drama koje su imale fenomenalan stil, emociju i fantastičnu priču: The Remains of the Day, The Room With A View, Maurice..., samo su neki od tih naslova koji su nas oduševili. 

Call Me By Your Name je inače ekranizacija istoimenog dela André Aciman iz 2007. godine, te ako više volite da pročitate knjigu nego da pogledate delo, eto savršenog dela za preporuku kada budete sledeći put posetili biblioteku.

Do tada, pogledate trejler: 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/