Modni zaljubljenci širom sveta sećaju se vrlo dobro gde su bili u momentu kada su čuli da je preminuo Alexander McQueen. 

McQueen ili Lee, od strane svojih obožavalaca nije poznat samo kao modni dizajner, pa čak ni modni genije, već nešto mnogo više od toga - kao svojevrsna krativna sila strastvenog makismalizma i ekstravagancije, kakva pre i posle njega više nije viđena.

I sada, osam godina kasnije Lee je i dalje vrlo voljen i neprežaljen, jer ne smatraju samo njegovi obožavaoci, već i svi modni poštovaoci, da je ovaj nesvakidašnji dizajner bio i ostao nezamenjiv, talenat koji se rađa samo jednom.

Novi dokumentarac o njegovom životu i radu, jednostavnog naziva McQueen (mada u vezi McQueena ništa nije bilo jednostavno), prikazuje uspon ovog modnog genija, koji je zasnovan na pobuni, provokaciji, teatralnosti i intenzitetu emocija.

Prikazi iz njegovog ateljea u kome Lee rukama cepa tkaninu, backstage trenuci, pripreme za revije, ali i delovi intervjua koje je davao, te eksluzivni intervjui njegovih prijatelja, snimci njegovih najpoznatijih modni revija, kao i arhiva zvuka (po čemu su kreatorove revije takođe bile poznate) objedinjeni se u fantastičan dokumentarac u trajanju od 111 minuta, koji potpisuju Ian Bonhôte ieter Ettedgui.

Samo pogled na trejler dovoljan je da shvatite koliko je mračna strana McQueenove inspiracije bila prožeta u njegovom radu i koliko je svaka njegova kolekcija bila moćna i provokativna do te mere da se naježite pri pogledu.

U Velikoj Britaniji dokumentarac će biti premijerno prikazan 8. jula, dok će se u bioskopima širom sveta film pojaviti 20. jula.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/