Najveći fanovi znaju da je, u poslednjoj epizodi pete sezone ove epske istorijske serije, Ivar osvojio Kategat, glavni grad i najvažniju vikinšku luku. Pobedio je Lagertu, Bjorna i Ubea koji su pobegli iz Kategata pred Ivarom.  

Ako ste uspeli da vidite napeti trejler za sezonu 5B, sigurno ste se zapitali šta će se dogoditi u najnovijim epizodama serije koju posvećeno prate milioni obožavalaca širom sveta?

Ivar se zakleo da će ubiti Lagertu – ona mu je ubila majku, kraljicu Aslug – i to je razumljivo.

Stoga se nagađa da li će Lagerta stradati, a Ivar postati kralj Kategata. Do sada se pokazao kao izuzetno sposoban vojskovođa, ali i okrutna osoba. Na to se odmah nadovezuje činjenica da u novoj sezoni neće nedostajati brutalnosti, krvi i surove borbe.

Ono što je zajedničko četvrtoj i petoj sezoni jeste fokus na Ragnarovoj porodici, ali u nastavku pete sezone ih zatičemo razjedinjene, zaraćene i posvađane. Poslednja scena pete sezone završava kadrom Rola koji uplovljava u luku Kategata sa svojom vojskom.  

Jedno od najvažnijih pitanja je zašto se vraća nazad u zemlju gde ga svi smatraju izdajnikom?

U najavi je i šesta sezona ove istorijske serije, a jednu od epizoda režiraće i zvezda serije Katheryn Winnick (kraljica Lagerta) kojoj će to biti režiserski debi.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/