Nakon dve uzastupne godine u ulozi voditelja godišnjih nagrada koje dodeljuje Američka akademija filmskih umetnosti i nauka, Kevin Hart je odstupio od pozornice.

Čuveni komičar obratio se na Twitteru povodom kontroverze koja je pratila njegov odabir (raniji homofobični tvitovi i komentari koje je imao tokom svojih starijih stand-up nastupa): "Odlučio sam da se povučem. Ne želim da išta skrene pažnju sa večeri koja treba da bude fokusirana isključivo na veliki broj talentovanih umetnika."

Kako su se navedene promene dogodile relativno skoro, još uvek se ne zna ko će voditi ovogodišnju dodelu Oskara, ali važne sveže informacije ipak postoje.

Sužena lista pobednika je podeljena sa javnošću, a na osnovu nje, iskusni filmofili mogu da pretpostave za koja filmska ostvarenja će naredna dodela Oskara biti uspešna.

Filmovi "Black Panther" i "Mary Poppins Returns" prisutni su u čak četiri kategorije. 

(Životna priča jedinog glumca s naših prostora koji je dobio Oskara) 

Što se tiče najbolje originalne pesme iz filma, mogući pobednici su "The Place Where Lost Things Go" i "Trip a Little Light Fantastic" (obe iz filma "Mary Poppins Returns"), "Shallow" (A Star Is Born), "The Big Unknown" (Widows) i "All the Stars" (Black Panther).

Obrtatite pažnju i na film "Roma" reditelja Alfonsa Cuaróna koji se kotira izuzetno visoko u kategoriji najboljeg stranog filma.

Najpraćenija filmska dodela nagrada održaće se 24. februara u Dolby teatru uz direktan prenos na ABC-u.

Ostaje nam da sačekamo 22. januar kada će Akademija objaviti nove zvanične nominacije.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/