Kontakt ove godine po prvi put predstavlja tri programske celine, koje će okupiti veliki broj profesionalaca i ljubitelja muzike:

KONFERENCIJA – panelski i tribinski program koji se održava u Marsh Open Spaceu i na Spratu pokriva najznačajnija festivalska pitanja i aktivnosti

EKSPO – specijalizovani izložbeni B2B i B2C program, posvećen je festivalima i muzičkom biznisu

MUZIČKI PROGRAM - odvija se u nekoliko poznatih gradskih koncertnih prostora: Hali sportova "Ranko Žeravica" i klubovima Subberni centar i Elektropionir.

Foto: press

Sreda, 20. mart 2019.
Koncertni deo Kontakta u sredu, 20. marta u klubu Subbeerni centar otvara hrvatski psihodelik punk bend - M.O.R.T. i ruski sastav ПАСОШ (čiji je frontmen Beograđnin Petar Martić), a u klubu Elektropionir nastupiće bendovi The Trigger (beogradska petorka koja je privukla pažnju internacionalnih izdavača zahvaljujući svom izdanju na engleskom jeziku, a  koji će premijerno izvesti ovom prilikom u Elektropioniru) i bendovi  S.U.S i Moreuz.


Četvrtak, 21. mart 2019.
Drugog dana Kontakta, u četvrtak 21. marta u klubu Subbeerni centar nastupa poznati američki muzičar Jon Spencer sa pratećim bendom The Hitmakers, sa kojim izvodi svoje najveće hitove. Beogradska publika već je imala priliku da ga sluša u okviru njegovog poznatog sastava Jon Spencer Blues Explosion.
Tokom Kontakta, u Beogradu gostuje projekat Rijeka 2020 evropska prestonica kulture, za koji je osmišljen poseban umetnički program na nekoliko beogradskih lokacija, a u klubu Elektropionir, u sklopu Kontakta predstaviće se koncertom kultne riječke grupe FIT.

PARTIBREJKERS, foto: Romana Slačala

Petak, 22. mart 2019.
Trećeg dana Kontakta, u petak, 22. marta, zvezde muzilkog programa su Partibrejkers u Hali sportova, „Ranko Žeravica“, koji posle tri godine ponovo sviraju za beogradsku publiku. Osim njih, zvezde tog dana su i jedan od najpopularnijih domaćih bendova Irie FM u klubu Subbeerni centar, Stereo Banana i Helem Nejse u Elektropioniru.

GOBLINI, foto: Marko Ristić

Subota, 23. mart 2019.
Poslednjeg dana Kontakta, u subotu, 23.marta  glavni muzički program održava se u Hali Sportova „Ranko Žeravica”, kada nastupaju poznati beogradski bendovi Eyesburn, Goblini, Zoster, dok nas u klubu Subbeerni centar očekuje nastup hrvatskog satava Urban&4. U klubu Elektropionir poslednje večeri Kontakta nastupa bend Stray Dogg, koji će pored poznatih hitova, svirati pesme sa hvaljenog albuma „Look At The Moon".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/