Veče otvaranje Trijenala će svakako obeležiti dolazak austrijskog filmskog reditelja i multimedijalnog umetnika Virgila Widricha sa projekcijom video instalacije u Kulturnom centru Beograda (četvrtak, 18.4. u 16 h) i dva video rada u Paviljonu Cvijeta Zuzorić od kojih je jedan interaktivan. Učešće Virgila Vidriha realizuje se u saradnji Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS sa Austrijskim kulturnim forumom, kompanijom Wiener Städtische Osiguranje i Kulturnim centrom Beograda.

Fotograf Petar Ranković tokom večeri otvaranja izvešće akciju sa šampanjcem, umetnica iz Hrvatske Iva-Matija Bitanga i srpska umetnica Katarina Jovanović predstaviće svoj autentični performing art. Umetnica iz Poljske Maria Nova najavljuje performans iznenađenja.

Umetnik Vladimir Mojsilović donosi ring u kulturne institucije, boksuje na završnici večeri i nada se da će umetnici iz inostranstva prihvatiti izazov. U okviru projekta „Mali građanski razgovori u rukavicama“ najavljuje revijalne boks mečeve sa profesionalnom bokserkom, kao i jednim pesnikom i đubretarom. Mečeve će voditi Martial Art Curator Lazar Sakan.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/