Što je zajedničko Oprah Winfrey, Emmi Watson i Reese Witherspoon?

Na prvi pogled, osim slave, ne mnogo, ali jeste li znali da sve navedene dame poseduju sopstvene književne klubove? Kako bi vam olakšali slatke muke oko odabira savršene knjige za čituckanje na plaži, donosimo vam njihove poslednje književne preporuke.

Oprah Winfrey

Već i ptice na grani znaju za Oprin književni klub. Svako štivo bira Oprah lično, a s obzirom da njen odabir gotovo automatski lansira knjigu u orbitu bestselera, jasno je zašto to autorima predstavlja izuzetno veliku stvar. Poslednja Oprina preporuka su memoari Michelle Obama pod nazivom Becoming, koji su stvarno hvaljeni na sve strane, pa je možda ovo leto dobra prilika za dočepati se mudrolija bivše prve dame SAD-a, ako već niste.

Emma Watson

Podstaknuta svojim radom u UN-u koji je vezan prvenstveno uz ravnopravnost polova i emancipaciju žena, Emma Watson odlučila je da osnuje feministički književni klub Our shared shelf. Ako vam ovog leta nije u palnu da u potpunosti opustite moždane vijuge i želite da se bavite nekim ozbiljnijim temama, preporučamo da se uključite u Emminu Goodreads grupu i izabarete neki od preporučenih naslova. Poslednji Emmin izbor je Solito, Solita, skup svedočanstava izbeglica koji u nehumanim uslovima migriraju iz Centralne u Severnu Ameriku.

Reese Witherspoon

Sličnu viziju ima i Reese Witherspoon, čiji književni klub Hello Sunshine za misiju ima promovisanje ženskih priča i dugosežnu pozitivnu promenu ženskog narativa. Poslenja knjiga koju nam Reese ubacuje u torbu za plažu jeste aktuelni triler koji se odvija u #metoo eri, Whisper Network poznatog autora Chandlera Bakera.

Izvor: Elle.hr