Bluza koja će obeležiti kraj leta i početak jeseni (FOTO)

Power dressing

Iskreno: doba #oldceline je, naravno, bilo lepo, ali ipak nam je nedostajalo  graciozno nadprirodno tkanje. Izgubljeno vrieme nadoknadićemo zanimljivim i upečatljivim sakoima i pantalonama iz svežih kolekcija Givenchyja, Acne Studios ili Dries van Notena.

Nosite kratke pantalone do kolena umesto midi suknje

Kao i leti, tako će se i  tokom jeseni kratke pantalone koje dosežu tačno do kolena smatrati superkul komadom. U pitanju su kilote, ali ove sezone u još kraćoj formi. Pogotovo ukoliko su od kože. Takođe, ovaj model odgovara i kodeksu odevanja za posao, što znači da mogu vrlo efektno zameniti uobičajenu strogu suknju u radnom looku.

Umesto duge haljine, kupite haljinu-košulju

Najrelevantnija trend tehnika stilizovanja u kolekcijama jesen/zima jeste kombinacija haljine i pantalona. Priznajemo da odabir haljine, koja će se odlično slagati uz pantalone, nije nimalo lak zadatak - što se ne može reći za košulju! Primer nam daje lookbook Nanushke ili brenda Joseph.

Ne plašite se hulahopki u svetlom tonu

Najlon čarape i hulahopke mogu biti odličan statement modni komad. Nakon decenija diskriminacije, mogućnosti neobičnih boja i tekstura na čarapama vratili su se u knjigu trendova. Nove kolekcije prepune su čipke, modela u neonskim bojama, polka tačkica i monograma – i sve oni neverovatno transformišu čak i običnu crnu haljinu.

Umesto špic vrha - nosimo cipele i čizame s četvrtastim vrhom

Moguće je opravdati povratak kvadratnog vrha cipele u trendovsku knjigu sa popularnom izrekom da je od ljubavi do mržnje linija tanka. Predlažemo da odaberete nostalgične modele i čizme iz 1990-ih u kontrastu sa modernim komadima. Najbolja smernica je lookbook marke Bottega Veneta.

Izvor: Elle.hr