Liste filmskih naslova koji će se naći pred vama selektovane su na osnovu brojnih drugih koje su se bavile sličnom tematikom, dok smo kao odani filmofili i većinu sami pogledali, te na ravnim častima doneli ovu filmsku presudu.

Šta podrazumevaju filmovi koji čine da se osećamo bolje i podižu raspoloženje? To su ukratko ostavarenja koja su laka za gledanje, a sa kojih ne možemo da skrenemo pogled.

Ne, to nikako nisu samo komedije. To su filmovi koji imaju sposobnost da nas nateraju da osećamo sve ono što se dešava na ekranu skupa sa junacima na tv ekranu, da nas izmeste iz ovog sveta u kome smo, a uz sve to i probude u nama veru i inspirišu nas.

Priče zbog kojih imamo želju da verujemo, zbog kojih želimo da živimo i radujemo se suncu, lepom danu, životu - pa čak iako ga posmtramo trenutno samo kroz prozor.

Ova mala remek dela filmske industrije dolaze iz raznih žanrova, tu su neki čuveni kultni, porodični, romantične komedije, epske sage, pa čak i crtani filmovi - a svima im je zajednička jedna stvar: podižu duh!

Tek kada smo se svesrdno bacili na proučavanje ove vrste opusa, shvatili smo koliko fenomenalnih ostavrenja potpada pod ovu i te kako važnu kategoriju.

Sigurni smo da ćete među ovih 20 naslova pronaći nešto za sebe, što niste gledali, pogledali ste odavno i zaboravili na ovo ostvarenje ili je tu možda baš i neki od vaših favorita koje umete da pustite sebi kada vas okruže sivi oblaci.

1. Forrest Gump

2. Mrs. Doubtfire

3. Wall-E

4. The Breakfast Club

5. Good Will Hunting 

6. The Sound of Music

7. The Proposal

8. The Help

9. Spirited Away

10. Stand By Me

Nastavak pogledajte na sledećoj stranici: 

PageBreak

11. Groundhog Day

12. Sister Act

13. Rocky

14. When Harry met Sally...

15. We Bought A Zoo

16. The NeverEnding Story 

17. Free Willy

18. You've Got Mail

19. My Cousin Vinny

20. The Little Mermaid

Tekst: Maja Bunčić