Umetnički posao nije jednostavan i lak ni u doba najvećeg blagostanja, a pogotovo sada kada u drugi, treći i peti plan padaju sve one stvari koje nemaju veze isključivo i samo sa onim da najbezbednije prevaziđemo period karantina.

Međutim, baš kao i u svakom vremenu koje je donelo sa sobom određenu težinu, tako i u ovom - umetnici, te ljubitelji, poštovaoci i patroni umetnosti, iznašli su način da jedni drugima podignu duh, a u isto vreme i nama!

Ukoliko niste primetili, a ne možemo reći da vas osuđujemo ako niste - stiglo je proleće!

Prvi vesnici proleća u vidu ljubičica i visibaba, pojavili su se još pre nekoliko nedelja.

Ptom je samo par dana nakon zvaničnog, kalendarskog dolaska proleća - planeta odlučila da nas još malo prodrama i skrene nam pažnju na to ko zapravo vodi glavnu reč.

Videćemo kakva će se umetnička dela izroditi tokom ovo nemilog, ali sasvim sigurno emocionalno vrlo uzburkanog i inspirišućeg perioda, ali za sada ono što možemo da vidimo jeste čin koji nas je u potpunosti razgalio i podigao nam duh.

Naime, želeći da podupru jedni druge u ovim trenucimateškim  za kompletnu umetničku scenu, a pogotvo za onu institucionalnu - muzeji i galerije širom sveta pokrenule su globalni trend darivanja cveća, podsećajući nas da je stiglo proleće.

Ali ne bilo kakvog cveća.

U pitanju su čuvene slike cveća koje se nalaze u kolekcijama galerija i muzeja. Svakoga dana galerije i muzeji širom sveta jedni drugima šalju prelepe virtuelne bukete cveća koje poseduju u svojoj kolekciji.

Prelep virtuelni gest koji prati hešteg #MuseumBouquet započela je važna umetniča institucija iz Njujorka New-York Historical Society and the Hirshorn Museum and Sculpture Garden, koja je na razne umetnički značajne adrese u Njujorku poslala nekolicu svojih najlepših buketa.

Trend je zahvatio Njujork, potom čitavu Ameriku poput virusa - s tim što se u ovom slučaju proširio mnogo brže na Evropu i nadamo se da neće stati, a sudeći po društvenim mrežama koje bujaju od cvetnih aranžama koje su vešto aranžirali Mone, Renoar, Heade, Van Gogh, Fantin-Latour, Klim i mnogi drugi - zaraza će postati jedan do najlepših globalnih trendova.