Baš poput većine i kraljica popa nalazi se u izolaciji sa svojom porodicom, njena turneja je otkazana do daljnjeg, a svi njeni poslovni planovi stopirani su.

Ipak, Madonna nalazi način da se svakoga dana posveti kreativnom radu: Iako za sada nije odala da li je Karantin Dnevnik koji nam ažurno predstavlja putem Instagrama, nešto što će se u budućnosti pretvoriti u svojevrsnu vrlo zanimljivu knjigu, činjenica je da stranice koje pišu nose i te kako zanimljive poruke.

Milionskom auditorijumu koji prati njen Instagram nalog (da budemo prezicniji: auditorijumu od 15 miliona ljud), Madonna svakoga dana plasira po jedan home-made video u kome sedi za radnim stolom i kuca redove na pisaćoj mašini, čitajući ih dramatično na glas. Oko nje su desetine upaljenih sveća, a atmosferu dopunjuje pucketavi zvuk džez nota koje dopiru sa gramofonske ploče u pozadini.

Kraljica provokacije: 9 najkontroverznijih momenata iz Madonnine karijere

Iako su u pitanju samo odlomci koje deli sa nama, dovoljni su da nas naretaju na razmišlajnje, ali i da nas inspirišu.

Po onome što je do sada podelila sa svojim pratiocima, jedno je sigurno - Madonna nema mogućnost da nas zabavlja na način na koji bi najviše volela (radeći to uživo pred publikom, zbog čega je priznala da najviše pati u karantinu) ali joj inspiracije i dalje ni malo ne manjka.

Tako je jedan od njenih prvih odlomaka iz dnevnika doneo osvrt na interesantan detalj, a to je jednakost i diskriminacija. Jednakost među polovima, rasama, verama, klasama i generalno jednakošću među svima kao ličnostima.

"Evo, na primer to je ono što je zanimljivo u vezi korona virusa - on uopšte ne mari za to koliko ste bogati, koliko ste poznati, koliko ste duhoviti, pametni, gde živite, koliko godina imate ili kakve neverovto zanimljive stvari imate da ispričate svetu. Ovaj virus zapravo je jedan fenomenalan ekvilajzer i ono što je sjajno u vezi njega, iako je on možda užasan. Ukoliko brod potone, potonućemo svi zajedno", zaključila je pop diva.

14 najboljih citata Madonne: Oduvek sam želela samo jedno - da vladam svetom!

Podelila je sa nama i kako sa porodicom provodi dane u karantinu. Tako se tokom dana trudi da što više vremena provede u bašti, tokom porodičnog ručka razgovara se o omiljenim umetnicima (otkrila nam je da su njeni surealisti, a to su Frida Kalo i salvador Dali), dok su džez tonovi njena najdraža muzička podloga za veče.

U svom poslednjem unosu u Karantin Dnevnik Madonna je otkrila i kako je virus došao na prag nekih od njenih prijatelja, te da počinje da uviđa dragocenost života. Međutim, čak i u ovim vanrednim okolnostima kraljica popa otkriva da partrijarat i dalje pokušava da kontroliše njen život i da je to ono čemu ona želi smrt.

Iako je na samom početku unosa u dnevnik zabeležila svoju zabrinjavajuću misao "Umetnicu su tu da mi uzburkali mir, kaže jedna čuvena misao, a ja nemam način da to učinim sada. Kako to da uradim u ovim uslovima?", očigledno je da u ovim ograničenim i bilo kojim uslovima, Madonna može da uzburka masu i da bi to svakako trebalo da joj bude najamnji razlog za brigu.