"Projekat “Body postcards” Katarine Marković, snažan je pokušaj da se ljudima vrati ponovna želja i osećaj zadovoljstva kada se pogledamo u ogledalo.

Razotkrivanjem sopstvenog tela, bez ikakvog filtera, njeno ogledalo na nežan i diskretan način, raspiruje pregršt intimnih misli koje nam se svima vrzmaju po glavi, a nemamo dovoljno hrabrosti da ih priznamo bilo kome.Zagledani u mozaik ljudskog tela, spajamo delove slike, evocirajući lične uspomene, koje svačije telo pamti.

Bez obzira koliko želimo da ga promenimo, u nama će zauvek biti pohranjeni svi dodiri i udarci, koje smo nenadano primili, misleći da se oni ne vidi. Ovaj projekat je upravo zato i stvoren, da napokon shvatimo da od sebe niko nikad nije uspeo da pobegne"  Jordan Cvetanović

Katarina Marković, rođena 1993 godine je diplomirana vizuelna umetnica na odseku za Digitalnu umetnost. Do sada je izlagala na mnogim grupnim izložbama u Srbiji i regionu (PDP Konferencija, Kulturforum, Artget galerija, Rovinj Photodays, Photon Ljubljana, itd). Ovo je njena prva samostalna izložba.

Pavane su mesta za promociju umetnosti i tu su da podstaknu kreativnost. Pavane su predsoblja umetnika koja se nalaze na jednoj adresi. Koncept je nastao iz želje da se prikaže lepeza izabranih umetnika i njihovo stvaralaštvo.

Izložbu je podržala vinarija Virtus, a možete je pogledati do 03. septembra.