Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elle preporuka: Pogledajte film VREME u nedelju na Beldocsu

U filmu VREME, osamdesotsedmogodišnja Vida čeka. Odavno je pripremila odeću u kojoj će biti sahranjena i svoj nadgrobni spomenik, samo još treba dodati tačan datum smrti. Vidina dnevna rutina se menja kada joj jednog dana komšinica ...

  Izvor: Foto: Dragana Jovanović i Maurice Wilkerling

U istom zabačenom planinskom selu, i četrnaestogodišnji Slavoljub iščekuje susret. Oseća snažnu, do sada nepoznatu privlačnost prema Vladani, devojčici iz škole. Tri dana dovoljna su da nestane stogodišnje čekanje cvetanja.

Kroz dve priče o pripremi i iščekivanju dogovorenog sastanka, videćemo intimne portrete dvoje ljudi različitih životnih dobi. Film suptilno tretra različita značenja pojma “vreme”: vreme kao veza između rađanja i umiranja; vreme kao skup meteoroloških pojava i glagolskih oblika; vreme kao epoha i sezona.

Dragana Jovanović je napravila ovaj film na post diplomskim filmskim studijama na Akademiji umetnosti u Kelnu 2016.

Software:Adobe Photoshop CC 2019 (Macintosh) Created: 2020:09:04 08:31:38

foto:  Ivan Marković

Dragana Jovanović je naročito zanimljiv izbor za ovogodišnji Beldocs. Po završetku studija produkcije i dugogodišnjeg rada u toj oblasti, završila je postdiplomske studije iz oblasti scenarija i filmske režije na prestižnoj Akademiji medijskih umetnosti u Kelnu, Nemačka (Kunsthochschule für Medien Köln). U fokusu rada Dragane Jovanović su kolektivno i individualno nesvesno, a naročito snovi.

Njeni filmovi smeštaju motive bajki u savremeni kontekst i tretiraju želje, strahove i rodne odnose. Nemačka filmska akademija je 2018. nominovala Draganin film „On the Other Side of the Pillow a Rose Was Blossoming“ za nagradu za najbolji diplomski film na teritoriji Nemačke, Austrije i Švajcarske.

U nedelju, 06. Septembra u 22h na letnjoj sceni na Kalemegdanu, film će biti prikazan u okviru posebnih projekcija Beldocs festivala, po prvi put u Srbiji. Karte za projekciju su dostupne samo putem online poručivanja na web stranici festivala https://www.beldocs.rs/product/vreme/

Nakon toga, u toku trajanja Beldcos festivala, film možete pogledati online na Cinesqaure platformi.

VREME

Scenario i režija: Dragana Jovanović
Srbija, Nemačka - 2016 - 53’
Producenti:Dragana Jovanović, Aleksandra Bajović
Kamera: Maurice Wilkerling
Montaža: Lara Rodríguez Cruz, Katarina Stanković, Dragana Jovanović
Dizajn zvuka: Koča Kaštavarac

Beldocs, Letnja scena na Kalemegdanu
Nedelja, 06.septembar u 22h

U filmu VREME, osamdesotsedmogodišnja Vida čeka. Odavno je pripremila odeću u kojoj će biti sahranjena i svoj nadgrobni spomenik, samo još treba dodati tačan datum smrti. Vidina dnevna rutina se menja kada joj jednog dana komšinica predvidi dolazak neobičnog i važnog gosta.
Izvor: Youtube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity