Već godinu dana iščekujemo premijeru ruskog filma “The Superdeep”, koja se odlaže zbog aktuelne epidemiološke situacije. Da li ti nedostaje pozorište, bioskop, i uopšte – zvuk aplauza i žive publike?

Iskreno mi je nedostajao dok nisam otišla u Moskvu. Tamo je epidemija “završena” sa pojavom vakcine, te sam sada tamo bila na tri predstave, tri opere, i dva baleta. Bila sam čak i u klubu na žurci. Nadam se da će se to dogoditi i kod nas, i zato je važno da se svi vakcinišemo. Lepo je što se život polako ali sigurno vraća u normalu. Premijera filma “The Superdeep” je 15. aprila, a 19. igram predstavu “Boing-Boing” u Teatru na Brdu.

Koliko je bilo izazovno igrati u misterioznom trileru, žanru koji je za našu produkciju možda ne potpuno nepoznat, ali svakako nedovoljno istražen?

Veoma izazovno. Ništa slično nikada nisam imala u svom poslovnom iskustvu. Pripreme su trajale dva meseca, i ja sam ih shvatila vrlo ozbiljno. Kaskaderski treninzi, jer sam 90% akcionih scena odigrala sama, vežba akcenta i izgovora, jer je film sniman na ruskom i engleskom, a što je najvažnije - da shvatim i “uhvatim” stil igre u ovom žanru. U tome su mi pomogle Sigurni Viver, Sandra Bulok i Numi Rapas, čije sam igre analizirala u vrhunskim ostvarenjima žanra naučne fantastike.

U jednom intervjuu si rekla kako te je ruska književnost nadahnula da počneš da učiš ruski jezik. Šta ti je još bilo blisko u ruskoj kulturi i da li se u Rusiji osećaš kao kod kuće?

Da, osećam se kao da imam dva doma. Blizak mi je spontan odnos prema životu, hrana, a velika Moskva i široke i duge ulice me inspirišu. Votka mi je isto super (smeh). Jedino mi ruski humor nije blizak našem - on je u odnosu na naš baš politički korektan, i u Moskvi se uvek manje smejem.

ELLE intervju: Milena Radulović - ''Ljubav rađa heroje''
Foto: Hristina Stromberger

Veoma si ambiciozna, inspirišu te velika imena i uvek sebi postavljaš još više ciljeve. Da li ti je to nekada stvaralo pritisak?

Dešavalo se. Ja umem sebi da stvorim pritisak, ali ne samo zbog visokih ciljeva, nego zbog nesigurnosti da ću nešto dobro izvesti do kraja. Međutim, s godinama i radom na sebi, sve manje.

Često ističeš značaj porodice i prijatelja, prirode, slobode, umetnosti… šta još daje snagu Mileni Radulović?

Upravo ste naveli sve najvažnije za mene. Film, muzika, joga, meditacija, ljubav, sunce...

Kojom motivacionom rečenicom završavaš dan?

Ljubav rađa heroje (ljubav u svakom smislu te reči).

ELLE intervju: Milena Radulović - ''Ljubav rađa heroje''
Foto: Hristina Stromberger

Intervju: Tara Đukić