Ponekad nam je svima potrebno da se dobro isplačemo. Bilo da se radi o raskidu, lošem danu na poslu, stanju u svetu ili samo zato što je film na neki divan način dirljiv. Kada je to u pitanju, Netflixova lista filmova koji će vas dirnuti je duga. Spremite veliku količinu maramica, prigušite svetlo i prepustite se emocijama. Ispod smo pripremili listu najtužnijih filmova.

1. The Lovely Bones

Kada je 14-godišnja devojčica tragično ubijena, ona posmatra svoju porodicu, tražeći odgovore sa neba. Film je zasnovan na istoimenom romanu Aice Sebold.

2. The Time Traveler’s Wife

Mnogo ćete suza pustiti dok Rachel McAdams bude putovala kroz vreme osećajući snažno nedostajanje.

3. Five Feet Apart

Imajte pakovanje maramica pri ruci, jer je ovaj film vrlo težak. U filmu glume tinejdžeri kojima je dijagnostikovana cistična fibroza i rizikuju svoje živote ako se previše približe.

4. Silver Linings Playbook

Ako ste vi ili vaša voljena osoba imali mentalni poremećaj, bipolarni poremećaj, ovaj film će vas uzdrmati do srži.

5. Marriage Story

Scarlett Johansson i Adam Driver zaslužili su Oscara za uloge para koji prolazi kroz mučan raskid koji prikazuje mnoge strane ljubavi, razvoda i porodice.

6. Roma

Brzo uđite u ovaj Netflixov film Alfonsa Cuarona i shvatićete zašto je osvojio Oscara. Radnja je smeštena u rane sedamdesete godine prošlog veka, govori o životu domaćice u Meksiko Sitiju.

7. Irreplaceable You

Ovaj original sa Netfliksa govori o ženi koja želi da pronađe novu devojku za svog verenika kada sazna da ima rak i da joj ostaje malo vremena za život.

8. The Pianist

Adrian Brody osvojio je Oscara za najboljeg glumca za ulogu u ovoj srceparajućoj priči o Holokaustu, zasnovanoj na događajima iz stvarnog života.

9. Someone Great

Ovaj film se maskira u zabavnu komediju o devojačkoj večeri, ali pre nego što to shvatite, vi ćete nekontrolisano plakati za onom koja je pobegla.

10. First They Killed My Father

Ovaj film je manje "jedi kolač, sladoled i plači", a više "propituj čovečanstvo i širom otvori oči". Reč je o tome da je petogodišnji Loung Ung postao dete vojnik tokom kambodžanskog genocida.