Nova Netflixova uzbudljiva serija "Ozark" bila nam je povod za još jedan "binge watching". I uživali smo u svakoj od deset epizoda prve sezone. A dok Netflix ne krene s emitovanjem druge sezone, evo zašto bi trebalo pogledati prvu – pogotovo ako ste ljubitelji kriminalističkih trilera.

Jason Bateman američki je glumac kog ne treba posebno da predstavljamo - poznat je svim ljubiteljima dobre i zabavne komedije. Ali, u ovoj ozbiljnoj triler seriji ima glavnu ulogu, a uz njega u seriji, takođe u glavnim ulogama, glume odlična Laura Linney, Sofia Hublitz i Skylar Gaertner. Oni čine porodicu koja je zbog umešanosti oca u posao s narko kartelom prisiljena da napusti Chicago i preseli se u Missouri Ozark.

Bateman ne samo da glumi glavnu ulogu, već je jedan od režisera i producenata serije. Izgleda da je to bio i ključni recept za uspeh serije.

On glumi Martyja Byrdea koji se nađe u vrtlogu komplikacija u naizgled idiličnom porodičnom životu – umešanost u pranje novca za narko kartel i nevernost supruge potstaknu rušenje dotadašnjeg života kakvog zna – i to kao "kule od karata".

Prisiljen je da povuči nekoliko brzih radikalnih poteza kako bi spasio svoj i život svoje porodice. Plan je bio da napuni kamion, brzinski se spakuje s porodicom kako bi pobegli u Ozark, a uz sve to baviti se i s dvoje zbunjenih tinejdžera.

U Ozarku mora naći način da opere novac, a radi se, naravno, o milionima i uz sve to pokušavajući da drži FBI na pristojnoj udaljenosti. Njegova razna nastojanja i potezi dovode ga u situacije koje se ponekad čine da su mu "preko glave".

Serija Ozark donosi jako pametne zaplete, twistove, što se vidi u npr. "flashbackovima" koji objašnjavaju kako sespetljao s drugim najvećim meksičkim kartelom, takođe ima atmosferu koju mnogi upoređuju sa sada već kultnom serijom - Breaking bad.

U seriji Bateman jednostavno briljira, Laura Linney ga u stopu sledi, čak i mladi glumci Sofia Hublitz i Skylar Gaertner ostavljaju priličan utuisak svojim uloga. Neki kritičari su seriju u startu, pre emitiranja, okarakterisali kao projekt taštine, obzirom da je Jason Bateman upleten u toliko aspekata realizacije serije – ali, on je apsolutno dorastao zadatku.

Da ne odajemo previše pogledajte trailer, i ako još niste, "binge watching" je kao stvoreni format gledanja za ovu seriju. Jedino što ćete joj morati da posvetite više od deset sati u komadu, ali vredi svake minute.

Izvor: Journal

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/