Kada smo im 2020. godine dodelili Elle Style Award priznanje za Up-and-Coming izvođače, nismo sumnjali da je ovaj mladi dvojac disko pop-rok elektro muzike preodređen za velike uspehe. Tri godine od izlaska albuma ''Euforija'', Buč Kesidi je odlučio da nas obraduje novom pesmom i spotom koji, kao i uvek u njihovom slučaju, spaja umetnost, dramaturgiju i modu na maestralan način.

1 (10).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

1 (17).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

1 (18).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

"Curimo po asfaltu je prva pesma sa novog albuma koju smo završili, i trebalo nam je dosta vremena (oko deset meseci) da je napišemo, snimimo i smiksamo. Ovom pesmom smo probili najviše puta ka trećem albumu, u smislu definisanja zvuka i tema koje će obrađivati. Nama dvojici i našem producentu Milanu Bjelici je dugo trebalo da sklopimo sve kockice, ali na kraju je sve selo na svoje mesto i svi smo jako ponosni na finalni proizvod'' rekli su nam Luka Racić i Zoran Zarubica.

3 (3) (1).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

3 (11).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

2 (7).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

Samo za Elle-a, podelili su i behind the scenes fotografije sa snimanja spota, naglašavajući da je atmosfera bila predivna i uzbudljiva jer se posle dve godine ponovo okupila zlatna ekipa sa kojom su sarađivali i na prethodnom spotu (za pesmu ''Nedelja ujutru''), kao i zbog toga što su snimali na filmsku traku.

4 (27).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

4 (20).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

4 (8).jpg
Sofija Modošanov i Ivana Tešić 

''Osećaj ne prestaje
A vezan sam za vreme i za navike
Polako se udaljavam i ne primećuješ
Da se danima predomišljam
I da hoću da razgovaram
Sve što radimo se ponavlja
Kad ti trebam, nikad nisam tu
Ti ne uživaš u odnosu
Sve se urušava u pokretu...''

Bez dodatnih objašnjenja, Buč Kesidi je još u samoj najavi otkrio da je ovo njihova najintimnija pesma do sada - ostavljajući nam prostor da je sami poslušamo, osetimo i interpretiramo na svoj način.

Rediteljka spota je Vedrana Vukojević, direktor fotografije Luka Trajković, montažer Stefan Rokvić, producentkinja Jelisaveta Ivković. Za fenomenalan stajling i kostim je kao i uvek bila zadužena Suna Kažić, dok su fotografkinje Sofija Modošanov i Ivana Tešić hvatale čarobne atmosferske momente.

U galeriji pogledajte više behind the scenes fotografija.

Sofija Modošanov i Ivana Tešić Buč Kesidi samo za Elle deli behind the scenes fotografije sa snimanja spota za novu pesmu.

Pesmu možete poslušati na svim streaming platformama.