Email sent! Zatvaramo laptop i gasimo notifikacije, jer (konačno) je petak. Prednost zime je rani zalazak sunca, te nam je sada sasvim u redu da već u 17:05h ispijamo prvu čašu proseka u omiljenom bistrou. S obzirom na to da je ceo vikend pred nama, vreme je da se naprave planovi za naredna dva dana koja ćemo od ponedeljka prepričavati u kancelariji.

Za dobar vikend ne tražimo filmski getaway, ali malo Pariza (na bilo koji način), dobre muzike i umetničkog sadržaja i we’re all in!

Vikend započinjemo filmski, jer FAF (Festival autorskog filma) je još danas u gradu. Sa bogatog repertoara biramo francusku dramu, Sećanje na Pariz rediteljke Alice Winocour. Iako zvuči romantično, film se bavi aktuelnim društveno-političkim temama izbeglištva, terorizma, položajem žena, te se ne bunimo kada se (očekivano) desi cliché – ljubavna afera u Parizu. Alice Wincouer je poznata po filmovima koji obrađuju društveno angažovane teme, dobitnica je brojnih nagrada, IMDb kaže „može“ i već smo na blagajni MTS dvorane.

MV5BYjE4MTRjNzktN2Q0YS00ZDczLWJjYmQtYjU5MzdkMWQ3NDY3XkEyXkFqcGdeQXVyMTQwNDk0MzYy._V1_.jpg
Promo 

Subota je rezervisana za ples (i šljokice, ipak je decembar). Nismo mnogo zahtevni kada je muzika u pitanju, ali kada smo na profilu Bistro Mali Pijac videli najavu Gipsy Jazz, više nije bilo dileme gde ove subote idemo po nedeljnu dozu seratonina. Bistro Mali Pijac je takođe nezaobilazna stanica za sve gurmane, te osim plesa očekuje vas i odličan izbor hrane i pića. (Obavezno pozovite za rezervaciju).

314458994_1839650583037911_3591351287548005510_n.jpg
Promo 

Nakon kulturno-zabavnog programa, nedeljom nam je potreban odmor i inspiracija za novu radnu nedelju. Ove nedelje inspiraciju pronalazimo u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića na izložbi Gospodstvo uma: Miodrag B. Protić posvećenoj stogodišnjici rođenja Miodraga B. Protića (1922-2014), osnivača i dugogodišnjeg prvog upravnika Muzeja savremene umetnosti, značajnog likovnog stvaraoca, teoretičara i kritičara likovne umetnosti i pisca. Čitajući impresivnu biografiju Miodraga Protića posebno primećujemo fotografiju sa engleskom princezom Margaret (groficom od Snowdon-a) iz 1970. godine kada je princeza sa svojim mužem bila u poseti tadašnjoj SFRJ. Oni su tada bili prvi članovi britanske kraljevske porodice koji su posetili jednu socijalističku zemlju. Priznajemo, verovatno smo još uvek pod utiskom pete sezone Krune koju smo pogledali u dahu, ali ova izložba je svakako nešto što ne bi trebali da propustite.

web-MBP-engl-copy-2048x1280.jpg
Promo