Beogradska premijera filma „Stric“ autora Andrije Mardešića i Davida Kapca biće održana u četvrtak, 1. decembra u 19.30 časova u Domu omladine Beograda. Film će biti prikazan u okviru programa Sirovo na 28. Festivalu autorskog filma.

Film se naizgled dešava u Jugoslaviji, kasne 1980-e. Porodica na božićnom ručku dočekuje svog voljenog strica koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona te postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vreme Božića. Osim svečane ćuretine, nožem se može rezati i napetost.

Uloge u filmu tumače Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica, Kaja Šišmanović.

Stric_FAF promo (1).jpg
Promo 

David Kapac je hrvatski scenarista, reditelj i kreativni producent. Karijeru je započeo studentskim kratkim filmovima, koji su se redovno prikazivali na festivalima u Hrvatskoj i inostranstvu, uključujući i njegov diplomski, srednjemetražni horor film Zagorski specijalitet. Nakon diplomiranja, David se fokusirao na rad na televiziji, a filmu se vraća 2017. godine. Andrija Mardešić je hrvatski filmski i TV autor. Uspešno je režirao projekte u različitim žanrovima: eksperimentalne i muzičke spotove, dokumentarne i promotivne filmove, a u fokusu mu je igrani film, gde se dokazao nizom kratkih filmova. Stric je Kapačev i Mardešićev debitantski dugometražni film.