Nije bilo lako, ali tu smo – prvi vikend u februaru. Tačno je, naivno smo mislili da će nas februar (p)okrenuti, međutim i ovaj vikend želimo da kršimo pravila ishrane, ne primenjujemo Šarmine savete (Budni u pet, možda ali ako tada idemo na spavanje) i kako kažu dragi Italijani - samo dolce far niente.

Još od decembarskog otvaranja merkamo novi lokal Cveće zla u Čika Ljubinoj i ovog petka rezervišemo sto za afterwork. Iako je voljeni vračarski lokal zatvoren, Cveće zla i ovog puta u okviru hotela Indigo zadržava svoj autentičan enterijer i raznovrsni meni. te ne sumnjamo da ćemo se brzo navići na novu lokaciju.

Verovatno ne bismo trebali i u subotu da vežbamo nepca, ali slučajno smo baš sada naišli na poslastičarnicu Princess Puff gde se služi isključivo jedna francuska poslastica - choux, kod nas poznata kao „hrskava princes krofna“. Gledajući njihov IG nalog već možemo da osetimo miris svežeg testa pomešan sa vanilom i pistaćima (naši favoriti, javljajte svoje!).

Vikend šetnju završavamo u nedelju na specijalnoj projekciji filma „Da li ste videli ovu ženu“ koja će se održati u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu, a nakon čega će biti održan razgovor sa ekipom filma. Svetska premijera filma je održana na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, a kod nas je premijerno prikazan u okviru Festivala autorskog filma gde je film osvojio nagradu Grand Prix „Aleksandar Saša Petrović“. Interesovanje publike za ovim filmom ne jenjava, te je nakon Faf-a film bio prikazivan u bioskopima širom zemlje, a film nastavlja da osvaja nagrade po filmskim festivalima širom sveta.

Do sledeće vikend šetnje...