Recept Gwyneth Paltrow za najukusnije špagete “Carbonara” načisto je zaludeo ljude širom sveta i širi se internetom brzinom svetlosti. Oni koji vole holivudsku glumicu znaju da je ona i te kako vešta u kuhinji i veoma vodi računa kako se hrani. Trik koji Gwyneth primenjuje tokom pripreme jednog od najtraženijih načina pripreme paste, veoma će vam se dopasti.

Čak iako već godinama pripremate ovo ukusno jelo i znate sve sastojke napamet, evo napomene šta sve za pripremu “Carbonare” koristi  Gwyneth Paltrow.

Sastojci:

250 g špageta

3 jaja

200 g parmezana

100 g slaninice ili pančete (Gvinet više voli slaninicu)

2 čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

biber i so

recept za pastu karbonare
leonardo-cirimbelli-7NrDgQ14bO0-unsplash.jpg 

Priprema:

Gwynethspremanje ovoj slasnog jela započinje kuvanjem špageta. U ključalu slanu vodu ubacite svoju omiljenu testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

Dok se testenina kuva, u tiganju na maslinovom ulju, propržite slaninicu dok ne postane hrskava. Tek onda joj dodajte iseckan ili usitnjen beli luk. U posebnu posudu umutite jaja, dodajte parmezan i biber. Kad je testenina kuvana i isceđena ubacite smesu s jajima. Dodajte slaninu sjedinjenu sa belim lukom i sve dobro izmešajte, bez vraćanja na runglu.

Trik Gwyneth Paltrow – kada umutite jaja i parmezan, smesa će podsećati na kajganu, i to je odlično. Ne zaboravite da sačuvate šoljicu vruće vode u kojoj su se kuvale špagete, napomena je slavne glumice, jer je upravo ovaj dodatak najvažniji za postizanje svilenkaste teksture umaka.

Izvor: Stil