Tvrdo kuvano jaje većini uglavnom i nije neki okidač za pripremu neodoljivih zalogaja. Volimo ga posluženog za doručak, uz komad sira, u nekoj od salata (s tunom!) a uvek su dobrodošle i nove ideje poput ideje koju je nemoguće ne primetiti, jer hype koji u poslednje vreme raste na društvenim mrežama oko jela u kojem je upravo tvrdo kuvano jaje savršeni dodatak je i odličan podsticaj da se sami okušamo u pripremi avokado tosta s rendanim tvrdo kuvanim jajima!

Doručak, letnji brunch ili večera, manje je važno jer komentari s TikToka poručuju da je ovako pripremljen zdravi sendvič odličan, bez obzira što vam se čini da ćete pri rendanju tvrdo kuvanog jajeta napraviti nered po kuhinji, jer sama priprema deo je zabave u kuhinji za koju zasigurno imamo vremena u opuštenim letnjim danima. Dobrodošao je savet da jaje pre rendanja mora biti ohlađeno, te da osim rende pripremite i posudu u koju ćete rendati jaje.

A osim ovaj TikTok hit zalogajčić s jajetom možete pripremiti odlične salate, atraktivno poslužena mimosa jaja (kuvana jaja prelivena rendanim jajetom), bogati croque monsieur sendvič...

Kako da napravite avokado tost TikTok/healthisfood

Avokado tost s ribanim tvrdo kuhanim jajima

Sastojci:

  • 1 tvrdo kuvano jaje
  • 2 parčeta hleba
  • maslac
  • zreli avokado
  • so, papar
  • ljuskice crvene paprike

Priprema:

Skuvajte jaje, te ga ostavite da se ohladi ili koristite jaje koje ste npr. skuvali dan ranije i čuvali u frižideru. Ohlađeno ogulite, te narendajte na sitno. Avokado ogulite, sklonite košticu, te ga usitinite viljuškom. Hleb tostirajte, pa premažite s malo maslaca, dodajte avokado, so i papar. Po vrhu dodajte narendano jaje, te malo ljuskica crvene paprike. Papriku možete da zamenite s malo narendanog parmezana. Zagrizite. Uživajte.

Kako se ne biste pitali svakog jutra šta jesti za doručak, pripremite ovaj neverovatno ukusan avokado tost s kuvanim jajima.
Pexels/Nicola Barts