Drugo izdanje Changeover festivala održaće se od 11. do 14. oktobra na različitim lokacijama u srcu Beograda uključujući klubove, kulturne centre, prostor nekadašnje fabrike, i poznata mesta kao što su Dom Omladine, DIM, Drugstore, KC Grad.

Na prethodnom izdanju festivala Changeovera predstavljen je deo nove evropske muzičke scene, sa nastupima Bendika Giskea (NO), Opus Kinka (UK), Marine Herlop (ES), Šikse (PL), Dollkraut (NL) i mnogih drugih izvođača. Na konferencijskom delu festivala stručnjaci su diskutovali o uticaju pandemije na male klubove i koncertne lokacije, doprinosu noćnog života i osnovnim principima modernih muzičara. Prvo izdanje Changeover festivala privuklo je preko 2500 posetilaca.

Ove godine format festivala se menja: glavni fokus biće usmeren na kuratorske programe osmišljene od strane stručnjaka i muzičara iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Velike Britanije i drugih zemalja. Izbor kuratora ove godine doneće novu dimenziju i raznolikost muzičkom profilu festivala.

Sa preko 50 izvođača i 30 delegata, festival će posetiocima prikazati inovativno stvaralaštvo kako već dobro poznatih, tako i muzičara u usponu koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Ovi muzički pioniri predstaviće svoje eksperimentalne projekte koji pokrivaju različite žanrove u društvu nekih od vodećih savremenih izvođača. Stručnjaci iz muzičke industrije, uključujući novinare, vlasnike klubova i izdavačkih kuća, organizatori festivala i drugi, imaće priliku da učestvuju u otvorenim diskusijama na savremene teme iz sveta muzike.

Muzički program

Neki od prvih najavljenih izvođača su elektronski duo iz Bristola; Horse Lords, perspektivni novitet na art rok sceni Baltimora; Soyuz, kultni hip-hop sastav iz Minska, producentkinja i vokalistkinja švajcarsko-nepalskog porekla Aiša Devi, psiho-surf instrumentalna grupa iz Londona - Japanese Television, novajlija reper iz Azerbejdžana - Fardi i desetine drugih bendova iz raznih gradova različitog žanroskog opredeljenja koje je nemoguće sve navesti u jednom pasusu.

Konferencija

Na konferencijskom programu festivala Changeover učestvovaće mnogi zanimljivi gosti iz Srbije i drugih evropskih zemalja. Na prošlogodišnjoj konferenciji učestvovali su novinari, organizatori festivala, promoteri i predstavnici diskografskih kuća, uključujući Koni Far, osnivača kompanije ThinkSinc Music i nezavisnog kreativnog konsultanta; Luc Lejhsenring, preduzetnika, zagovornika i konsultanta za noćni život, suosnivača agencije VibeLab; Nikolu Nikolova, operativnog menadžera na Wrong Festu; Nika Drozga, koncertnog promotera i muzičkog novinara i Andraza Kajzera, art direktora festivala Ment iz Ljubljane.

Line-up:

The KVB
Soyuz
Horse Lords
Nappy Nina
3H Company
Jazzbois
Omni Selassi
Igralom
OXY (Coh & Sasha Galianov)
Mai Mai Mai
Yegor Zabelov
Šumski
Haiku Garden
Gnoomes
Vex
Marzahn
Left for pleasure
Seminar
Celldod
Sujevera
Blankenberge
T.G.T.B.
Galatheia
Dima Midborn
Bitcevsky Park
Izleti
Jesss
Headhop
s0.any
And more to be announced soon

DSC_0543.jpg
IZABELA MILANOVIC/Izabela Milanović 

Kuratori:

Kino Šiška
Kalabalik
i drugi
Otvoreni poziv za muzičare
Changeover šalje otvoreni poziv muzičarima svih žanrova da se prijave za učešče na festivalu. Ovde možete preuzeti formular za prijavu.

U ponudi su:

– Full Pass ulaznice sa kojima posetioci imaju pristup svim muzičkim dešavanjima tokom sva četiri dana festivala (11.-14. oktobra);
– Delegate Pass koji obezbeđuje ulaz na muzički i obrazovni program festivala;
– Jednodnevne ulaznice za muzičke događaje tokom jednog dana festivala po izboru (11., 12., 13., ili 14. oktobar),
– i trodnevne ulazice koje obezbeđuju ulaz na muzička dešavanja tokom 3 dana festivala (od 12. do 14. oktobra).

Ulaznice su dostupne na:

TicketsCloud u eurima
Tickets.rs u dinarima
Resident Advisor u eurima
Changeover društvene mreže
Plejlista festivala: Spotify | YouTube
Connected Agency (organizator)