Stižu nam lepe vesti sa streaming platforme Netflix! Iako je bilo najavljivano da će serija "The Crown" imati pet sezona, autor serije Peter Morgan promenio je plan, rekavši za magazin Variety: „Kada smo počeli da razgovaramo o scenariju za petu sezonu, ubrzo je postalo jasno da bi se trebalo vratiti na prvobitni plan i napraviti šest sezona, da bismo ispričali ovu složenu priču na pravi način“.

Posebno je bilo važno dati dovoljno prostora da se obradi komplikovan tema razvoda princa Charlesa i princeze Diane i tragične smrti princeze od Walesa 1997. U nastavku donosimo sve što znamo o sada zvanično poslednjoj sezoni serije, uključujući i razlog zbog kojeg Sussexi neće biti deo iste.

Kada izlazi šesta sezona "The Crown"?

Poslednja sezona biće podeljena na dva dela. Prvi deo biće premijerno prikazan 16. novembra, a drugi deo 14. decembra.

Koji vremenski period će pokriti sezona?

Peta sezona se završava malo pre nego što princeza Diana krene na odmor sa Mohamedom i Dodijem Fayedom. Šesta sezona pokriva događaje od 1997. do 2005. godine, potvrđuje Netflix.

Prvi deo - prve četiri epizode, prikazuju odnos između princeze Diane i Fayeda, uključujući njihovu fatalnu saobraćajnu nesreću. Drugi deo - poslednjih šest epizoda, prikazuju princa Williama koji se prilagođava životu u Etonu nakon smrti svoje majke; kraljicu Elisabethu koja procenjuje budućnost monarhije na njen zlatni jubilej; brak između princa Charlesa i Camille i početak veze između Williama i Kate.

To znači da neće biti epizoda koje se odnose na brak Williama i Kate, odluku Meghan Markle i princa Harrija da se povuku sa kraljevskih dužnosti niti onih u vezi odbacivanja princa Andrewa.

U stvari, Peter Morgan je rekao da mu je laknulo što nije pisao o nedavnim događajima vezanim za porodicu Sussex: "Priča o Meghan i Harriju još nije ni blizu gotove“, rekao je i dodao. „I srećan sam što je nikada neću napisati.“

Ko će se naći u glumačkoj ekipi?

Netflix je potvrdio da će i u petoj i u šestoj sezoni Imelda Staunton glumiti kraljicu Elizabeth, sa Lesley Manville, Jonathan Pryceom, Dominic Westom and Oliviom Williams u ulogama princeze Margaret, princa Philipa, princa Charlesa i Camille Parker-Bowles. Elizabeth Debicki ponavlja svoju ulogu princez Diane u sezoni 6, Salim Daw će se vratiti kao Mohamed Al Fayed i Khalid Abdalla će reprizirati ulogu Dodija Fayeda. 

Dva glumca će glumiti Williama u šestoj sezoni: 16-godišnji Rufus Kampa i 21-godišnji Ed McVey. Meg Bellamy će igrati Kate Middleton.