Prodat je kultni crveno-beli "Black Sheep" džemper koji je nosila princeza Diana, a postignuta cena na aukciji je ušla u istoriju!

Slavni džemper britanskog brenda Warm & Wonderful princeza Diana je nosila na jednoj od polo utakmica princa Charlesa u julu 1981. i to nakon što se par tek verio. Na aukciji, džemper je postigao cenu iznad svih očekivanja te je prodat za 1,1 milion dolara. Tako je postignut novi aukcijski rekord za bilo koji odevni predmet koji je nosila princeza.

Dianin džemper je postigao konačnu cenu nakon više od 44 ponude da bi konačnu cenu postigao kroz 15-minutno nadmetanje u kojem je cena skočila sa 190.000 dolara na konačnu cenu od 1,14 milion dolara.

profimedia-0803578761.jpg
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia 


U trenutku pojavljivanja u javnosti u ovom puloveru, princeza Diana je pokrenula brojna nagađanja šalje li modnim odabirom i poruku javnosti (smatra se da je prvi put kad je nosila džemper sa znakom crne ovce možda bila slučajnost, ali drugi put, dve godine nakon udaje, smatra se da to više nije bila slučajnost).

profimedia-0803624658.jpg
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Zanimljivo je kako su 1983. dizajneri džempera primili pismo iz Buckinghamske palate u kojem je objašnjeno da je princeza Diana oštetila svoj džemper s ovcama i zatražila da se popravi ili zameni. Poslat joj je potpuno novi ispleteni džemper, a Muir i Osborne primili su pismo zahvalnosti od privatnog sekretara princeze Diane, Olivera Everetta. Ubrzo nakon toga, princeza Diana ponovno je nosila pulover, ovaj put uz bele farmerice sa crnim kaišem.

Proizvodnja džempera prestala je 1994, ali ga je brend ponovno pustio u proizvodnju 2020. godine. Iste godine, repliku džempera nosila je i Emma Corrin u četvrtoj sezoni omiljene serije "The Crown".