Peta sezona serije "The Crown" donela nam je priču o britanskoj kraljevskoj porodici tokom 90-ih.

Posebno nas raduje što smo više gledali  princeze Diane, odnosno njene nepogrešive stilske trenutke, uključujući "osvetničku haljinu", nošenu istoga dana kada je Charles priznao prevaru na televiziji, kao i buntovni manikur koja je savršeno odgovarala trenutku.

U knjizi "Diana: A Life in Dresses", dizajnerka Christina Stambolian koja je dizajnirala kultnu haljinu, osvrnula se na outfit o kojem se i danas priča.

"Očigledno je bila ljuta. Nosila je jarkocrveni lak na noktima, sa kojim je nikad pre nismo videli. Kao da je rekla: Budimo raskalašeni večeras'', prisetila se.

pronceza dajana u osvetničkoj haljini
Martin Keene / PA Images / Profimedia 

Crveni manikir je klasik, simbol elegancije i moći. Osim toga, radi se o nijansi laka za nokte koju kraljica Elizabeth II nikako nije odobravala, koristeći umesto nje nežnu ružičastu i ostale neutralne boje. Međutim, Dianinim napuštanjem monarhije, došle su određene slobode koje je ona spremno prigrlila. Dakle, korišćenje crvenog laka za nokte bila je njena poruka o oslobađanju i vraćanju sebi.

Kako polako ulazimo u prazničnu sezonu, razmislite o ovoj opciji. Osim što daje kontrast zimskom nedostatku boje, crveni nokti imaju isti efekat kao crveni ruž - traže pažnju. A na raspolaganju su vam sve nijanse - od bordo do koralne.

princeza dajana
Profimedia