Jennifer Aniston od samog početka važi za jednu od onih slavnih dama koje su se, osim lepotom i talentom, istakle i po još nekim stvarima. Glumica je oduvek bila inspiracija mnogima kada su u pitanju frizure, koje su žene masovno kopirale, pogotovo čuvena stepenasta tokom devedesetih.

Prosto je neverovatno da, i dan danas, nevezano da li je duga, ili kraća, njena kosa uvek izgleda neverovatno zdravo i sjajno, te ne čudi što se mnogi pitaju koja je njena tajna. Ona je nedavno otkrila svoje male trikove zbog kojih ima ne samo neverovatnu kosu, već i ten, a jedan od njenih "tajnih" sastojaka je i proizvod koji mnoge žene koriste u nezi lica.

Govoreći o svojoj jutarnjoj rutini za Vogue, ona je istakla da je mnogo bitnije od onoga šta koristi "spolja", ono što unosi unutra.

"Postoji peptid kolagena koji volim i koji svako jutro pijem", rekla je.

Sve se vrti oko kolagena

Kao je istakla, suplementi kolagenskih peptida su deo njenog života već neko vreme. Prvi put ju je s njima upoznao njen praktičar funkcionalne medicine pre osam godina, a rezultate je videla tako brzo da ih je odmah uvrstila u svoju svakodnevnu rutinu. "Moji zglobovi, moji nokti, moja kosa, moja koža… sve je počelo da se popravlja", objasnila je.

Podsetimo, kolagen je najzastupljeniji protein u telu, a čini naše vezivno tkivo, tetive, kosti, ligamente, mišiće i organe poput kože. Kako starimo, međutim, naše zalihe kolagena i naša sposobnost proizvodnje novog kolagena se smanjuju. Zbog toga imamo slabije zglobove i mišiće, kao i naboranu, opuštenu kožu.

Glumica započinje svoj dan s kafom napravljenom od bademovog mleka kuvanog na pari, malo cimeta, malo stevije, kafe (naravno) i merice Vital Proteins Collagen praha, za koji je potrebno izdvojiti okvirno oko 1.700 dinara.

Međutim, ovo je samo jedan deo onoga što koristi. Naime, čuvena Rachel Green iz serije "Friends" koja ju je proslavila kune se i u hijaluronski serum koji je deo njene beauty rutine. Doduše, ona ga, osim za lice, koristi i za krajeve, pogotovo tokom jeseni, kada duva jači vetar i počinje hladnije vreme.

"Malo hijaluronskog seruma na mokre krajeve kose kada je operete će učiniti čudo", rekla je. "Nećete verovati koliko će vam kosa brže rasti i biti meka i sjajna", dodala je Aniston na kraju, a kada pogledate njene fotografije, jasno je zašto bi ovako neki trik i te kako trebalo da uvrstite u svoju bjuti rutinu.