Šta se dobije kada se spoje kontroverzne devedesete, Hollywood i strast? Ljubavni parovi kojih se sećamo i danas.

Nečije avanture želeli smo da doživimo i sami, neke smo osuđivali, a za neke navijali da traju zauvek. Ipak, u idiličnim vezama ostali su retki, dok je većina uživala u uzbudljivim, burnim i kratkotrajnim odnosima.

Johnny Depp i Kate Moss upoznali su se 1994. godine kada je ona imala 20, a on 31 godinu, a Kate izjavila da je od prvog trenutka kada su se ugledali znala da će biti zajedno. Njihovi rock, glam i grunge outfiti i danas su jedna od najvećih modnih inspiracija, baš kao i od narednog para - Bruce Willisa i Demi Moore koji su u braku bili 11 godina. 

Devedesete su učinile transparentnim i razlike u godinama, zbog kojih mnogi nisu opstali. Jedan od takvih parova jesu Richard Gere i 16 godina mlađa Cindy Crawford koji su se razveli posle samo 4 godine, a najpoznatija manekenka na svetu je otvoreno govorila da je u pitanju bio raskorak u zrelosti i pogledu na budućnost.

Monica Bellucci i Vincent Cassel upoznali su se devedesetih godina na snimanju filma L’Appartement. Nakon tri godine zabavljanja napravili su intimno venčanje na francuskoj rivijeri, a u braku su ostali do 2013. godine, kada je Vincent stupio u vezu sa 30 godina mlađom Tinom Kunakey. Ne možemo da se ne osvrnemo i na Brad i Jennifer koji su nam bili jedan od omiljenih parova, a kasnije ostali bliski prijatelji, ali i na Britney i Justina koji su kreirali naše prve tinejdžerske iluzije o ljubavi.

Među onima koji su u braku ostali do danas jesu trendseteri David i Victoria Beckham, ali i Sylvester Stallone i Jennifer Flavin kojima nisu predviđali zajedničku budućnost zbog razlike u godinama (22). Ipak, oni su dokazali da u ljubavi nema pravila.

Ovo je 10 najlepših parova iz 90-ih koji su nas učili o ljubavi, strasti, ali i modi.

1. Johnny Depp i Kate Moss

2. Bruce Willis i Demi Moore

3. Monica Bellucci i Vincent Cassel

4. Britney Spears i Justin Timberlake

5. Cindy Crawford i Richard Gere

6. Hugh Grant i Liz Hurley

7. Brad Pitt i Jennifer Aniston

8. Sylvester Stallone i Jennifer Flavin

9. David Beckham i Victoria Beckham

10. Seal i Tyra Banks