Na jedinstvenu lepotu supermodela Kate Moss niko nije mogao da ostane imun. Vladala je modnim svetom s najuspešnijim manekenkama poput Linde Evangeliste, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer... Krasila naslovnice gotovo svih veikih magazina i bila zaštitno lice mnogih brendova.

Kate Moss nedavno je napunila 48. godina, ali i dalje je aktivna u svetu modelinga, što potvrđuje njena nedavna saradnja s Kim Kardashian za njen brend Skims. Kate je i ostala legenda svetskog modelinga, i dalje zrači neverovatnom harizomom, ali evidentno je da su poroci i buran život koji je godinama vodila ostavili trag na njenom licu.

Kao mala, Kate je bila druželjubiva i daleko od nestašne klinke. Važila je za poslušnu devojčicu, bila je pripadnica školske elite i svi su je obožavali - tako je opisuju njeni učitelji. Volela je da se sređuje i veoma rano počela je da pokazuje sklonosti ka modi. Roditelji su je usmeravali ka umetnosti, pohađala je časove baleta, klavira i učestvovala u dramskoj sekciji u svojoj školi.

- Uvek je postojalo nešto posebno u njoj- govorio je njen otac Peter.

Kate Moss bila je veoma talentovano dete.
Description: 2005 Kate Moss before she became famous - shcool photo Pic supplied: PLANET PHOTOS Software:Adobe Photoshop CS2 Windows Created: 2005:09:22 15:05:48

Kada je Kate imala 13 godina, njeni roditelji odlučili su da se razvedu i upravo ovaj događaj je u znatnoj meri predodredio njeno ponašanje u budućnosti. Iako je okolina smatrala da je Kate dobro podnela razvod roditelja, ona je upravo u tom periodu počela problematično da se ponaša.

- Roditelji su mi dopuštali bukvalno sve. Pušila sam i pila pred njima kada sam imala samo 13 godina. Tada sam počela da izlazim i vraćala sam se u svoj dom tek posle tri sata ujutru, osvrnula se ona jednom prilikom Moss na svoj rani period života.

Kate je živela s majkom, i kako je izjavila za strane medije, nikada nije osetila da se majka dovoljno brine za nju i taj nedostatak pokušavala je da nadomesti bežeći u autodestrukciju. Kada je krenula u srednju školu, počela je da iskazuje svoju pobunjeničku crtu, ocene su se pogoršale, ali i pored toga ona nikada nije izostajala sa nastave.

Kate Moss govorila je da joj je falila majčinska ljubav tokom odrastanja.
Kate Moss, foto: Getty images Author: Danny Martindale Copyright: 2012 Getty Images Description: Kate Moss attends the book launch party for 'Kate: The Kate Moss Book' at 50 St James on November 15, 2012 in London, England. Embedded Comments: Generated by IJG JPEG Library

Prva naslovnica s 16 godina

Kate Moss je bez sumnje zasluženo jedna od najpoznatijih supermodela na svetu, i takođe zaslužna za čuvenu "zlatnu eru modela". Status modne ikone dobila je sredinom 90-ih nakon saradnjem sa brendom Calvin Klein. Otkrivena je davne 1988. godine kada je imala samo 14 godina, zahvaljujući vlasniku agencije koji ju je uočio na aerodromu u Njujorku, nakon što se Kate vraćala sa odmora na Bahamima.

Sa 16 godina pozirala je za prvu naslovnicu, i tada je upravo ona bila ta koja je dovela do popularnosti "grunge" kulture", bila je predstavnica preokreta u modi "heroine chic" i bacila je u drugi plan rasne žene poput Cindy Crawford, što je iznenadilo javnost 90-ih.

Kate Moss je tada morala da se brani da nije anoreksična, već krhka i jednostavno, tako građena, a dizajneri i modni urednici bili su opsednuti njom. Trebalo je da prođe mnogo decenija kako bi svet mode opovrgao ovaj nezdravi koncept lepote i izgleda.

Kate Moss morala je tokom karijere da se brani da nije anoreksična.
Foto: Profimedia Description: CHLOE_ready to wear Spring_1996 KATE MOSS Software:Adobe Photoshop 7.0 Created: 2003:05:28 18:43:18

Modni kameleon koji je sve preživeo

Sjajna karijera Kate Moss bila je delimično u senci njenog problematičnog ponašanja, zavisnosti od alkohola i droga i loših muškaraca koje je volela i zbog kojih je naletela na dodatne nevolje. Ali modna ikona preživela je gotovo sve. Kate je aktivna i danas, u svojoj petoj deceniji.

Kate Moss ostavila je iza sebe problematično ponašanje.
Profimedia 

U nekoliko navarta tokom prethodnih godina, snimljena je kako konzumira nedozvoljene supstance, opija se i posećuje različite zabave, a i danas se prepričavaju ljubavni incidenti sa njenim prvim slavnim dečkom Johnny Deppom zbog kog je redovno demolirala hotelske sobe. Na kraju je ostala sama i slomljenog srca, i priznala je da joj je trebalo mnogo vremena da to prebrodi.

Danas je u stabilnoj vezi sa aristokratom i fotografom Nikolai von Bismarck (36) već nekoliko godina, ima svoju modnu agenciju, a odnedavno se brine o karijeri svoje jedine ćerke, 19-godišnje Lila Grace Moss Hacks, koja ide stopama svoje majke kada je reč o modelingu.

Takođe, poseduje i svoju modnu agenciju koja se bavi promovisanjem mladih modela, kojima Kate prenosi svoje znanje i iskustvo, ne bi li im pomogla da se plasiraju na modno tržište i grade svoje podjednako uspešne karijere.

Kate Moss se brine i o karijeri svoje jedine ćerke, 19-godišnje Lila Grace Moss Hacks.
Profimedia 

Otac njene ćerke je osnivač i urednik čuvenog časopisa "Dazed & Confused", Jefferson Hack, s kojim je Kate bila u vezi nekoliko godina početkom 2000. a je par i ostao zbog ćerke u dobrim odnosima i često se viđaju i posle svega.

Zbog poroka ostala bez vrednih ugovora

Burna veza s muzičarom Pete Doherty, sa kojim se i verila, obeležila je jedan deo života Kate Moss. Pete je imao strašan uticaj na manekenku, a tokom njihove veze Kate 2005. je snimljena kako konzumira kokain, što ju je koštalo mnogih unosnih ugovora. Nakon istrage sve optužbe su odbačene i Moss je nastavila da radi, uprkos tome što su joj neki okrenuli leđa.

Kate Moss punila je stupce štampe vezom sa muzičarem Pete Doherty.
Profimedia 

- Svi smo se opijali na tim događajima. Tada sam mislila da se super zabavljam, ali sve je to postalo preterano. Nije tu bilo ničeg normalnog - rekla je Kate jednom prilikom o svom burnom periodu života.

Kate Moss je živela pop rok zvezde, kako je i sama izjavila takvi dani su iza nje. Trenutno je posvećena poslu, kao i svojoj ćerki koja gradi uspešnu manekensku karijeru.

Kate Moss i dan-danas izgleda fantastično i privlači pažnju gdegod se pojavi.
Profimedia