Kultni status koji Moss nosi već decenijama, prevazilazi okvire lepote i dobrog modelinga.

Njena je privlačnost hipnotišuća i bezvremena, te nimalo ne čudi da još uvek žari i pali modnim svietom, a ovih dana to čini u seriji In My Choos vezanom za najnoviju Jimmy Choo kolekciju.

Karijeru je započela sa četrnaest i ne silazi s modnog trona već više od trideset godina, vraćajući se uvek iznova kako bi bila lice nekih od najznačajnijih brendova. Moss retko daje intervjue, a kada ih daje, onda ima našu punu pažnju kao što je to slučaj ovih dana povodom njenog najnovijeg razgovora za Vogue.fr

Čuvena manekenka, koju smo kroz godine imale priliku videti u najrazličitijim izdanjima, svoj stil opisuje kao eklektičan, a onim što određuje modernu ženu 2020. godine njena je samouvjerenost te je upravo taj kvalitet, uz otvoreni um ono što određuje savremeni glamur.

Kate je dokaz kako se može prevazići sumnja u sebe: "Mislim da samo treba slušati svoje instinkte. verujte svojim instinktima."

A kada je reč o odabiru odevne kombinacije, što kaže Kate Moss da je njeno zlatno pravilo?

"Ne držim se pravila kada je reč o odevanju, ali definitivno razmislim o tome kako idem negde i pokušavam da zamislim lik koji bi se našao na tom mestu - šta bi nosio."

Njen stil predstavlja teško uhvatljivi ideal - izgledati fantastično, ali bez truda. Kate ume da kombinuje klasiku sa originalnošću za koju kaže da je upravo ono što nekoga izdvaja iz gomile. Upitana kakve su joj cipele “go-to” cipele, kaže: "Ajme. Sandale s kaišićima su mi cipele iz snova. Da mogu, nosila bi ih svaki dan."

Na pitanje ko bi bila na jedan dan da može biti bilo tko, Moss kaže da bi volela da bude Ginger Rogers.

"Mnogo bih volela da mogu tako da plešem." A upitana ko su joj modne ikone, Moss je rekla: "Imam mnoge ikona kojima se divim, ali Anita Pallenberg i Susie Cave najglamuroznije su žene koje poznajem."

Moss je praktično odrasla među glamuroznom populacijom ovog sveta, te je imala priliku da vidi sve face tog blistavog i slojevitog univerzuma, a kaže da je najvrijednija stvar koju je naučila u karijeri - važnost saradnje sa čitavim timom. Kao veteranka modnog sveta, Moss je ispratila i mnoge promene koje su se odvile kroz decenije te kaže da se “modna industrija potpuno promenila… društvene mreže su promenile sve u vezi industrije.”

A kada je reč o onome na šta je najviše ponosna, Moss ne spominje brojne uspehe u karijeri, već svoju kćerku Lilu za koju kaže da je odrasla u divnu mladu ženu, dok svojim najhrabrijim poduhvatom smatra otvaranje sopstvene agencije KMA: "Najbolji savet koji mogu da dam svojim modelima jeste da budu profesionalne, da vredno rade i pamte da uvek mogu da odbiju kada nešto ne žele da urade".

Izvor: elle.hr