Kraljevska porodica i drugi uvaženi gosti u ponedeljak su prisustvovali sahrani kraljice Elizabeth II u Vestminsterskoj opatiji, a njeni najbliži imali su priliku da se od najduže vladajuće monarhinje u Velikoj Britaniji oproste na svojstven način.

Kate Middleton, Meghan Markle i Camilla su kao najvažnije žene kraljevske porodice odlučile da kraljici odaju počast specijalnim odabirom nakita - kraljičinim draguljima.

Camilla je nosila nekoliko raskošnih komada, ali je broš u obliku srca od dijamanata i safira na njenoj haljini bio u fokusu. Naime,  on je bio poklon kraljici Victoriji od strane njenih unuka za dijamantski jubilej 1897. Na njemu se nalazi broj 60 koji slavi dužinu kraljičine vladavine u to vreme. Pretpostavka je da je kraljica Elizabeth II poklonila ovaj komad svoje pra-prababe Camilli kada se udala za Charlesa 2005. Od tada ga je nosila u više navrata, uključujući i putovanje u Filadelfiju 2007. godine.

Meghan Markle, Kate Middleton i Camilla odale su počast preminuloj kraljici Elizabeth II pažljivo odabranim nakitom.
Jeff Spicer/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Camilli se pridružila i nova princeza od Velsa, Kate Middleton, koja je nosila i neke amblematične dodatke. Naime, njena ogrlica nije mogla da prođe nezapaženo, jer je bila savršen detalj uz svedenu crnu haljinu. Sadrži četiri reda bisera i dijamantsku kopču, a navodno je napravljena od bisera koje je japanska vlada poklonila Elizabeth II 70-ih godina. Kraljica je više puta viđena kako nosi ovaj komad, a takođe ga je pozajmila i princezi Diani. Kate je ogrlicu nosila i ranije, a poslednji put za sahranu princa Philipa prošle godine, a uparila ju je sa bisernim minđušama napravljenim od bisera koje je kraljici Elizabeth II poklonio Hakim od Bahreina za njeno venčanje 1947. godine. I njih je, takođe, nosila i princeza Diana.

Meghan Markle, Kate Middleton i Camilla odale su počast preminuloj kraljici Elizabeth II pažljivo odabranim nakitom.
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Meghan Markle se sa druge strane odlučila za potpuno svedeni outfit Stelle McCartney, sa samo jednim detaljem. Naime, ona je nosila minđuše od bisera i dijamanata koje joj je kraljica Elizabeth II poklonila 2018. godine. 

Meghan Markle, Kate Middleton i Camilla odale su počast preminuloj kraljici Elizabeth II pažljivo odabranim nakitom.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

 Camilla, Kate i Meghan stajale su zajedno tokom sahrane, kojoj je prisustvovalo preko 2.000 ljudi.