Reklo bi se da je modni fokus na kraljevsku porodicu kada je u pitanju moda usmeren prvi put tek pre neke tri do četiri decenije, zahvaljujući princezi Diani naravno.

Lady D bila je ta koja je na britanski dvor dovela Versace, Dior i Gucci, zanermarujući očekivanu naklonost ka čuvenim britanskim brednovima koji su se isporofilisali kao luksuzni, pa čak ni ka poznatim dizajnerima iz Velike Britanije.

Kate Middleton makar bira britanske dizajnere, ali mahom, ne uvek - najvernija je Alexander McQueen-u, dok Meghan Markle nosi praktično sve što joj se svidi.

Međutim, kada je u pitanju bila kraljica Elizabeth, onda se stvari nikako ne prepuštaju slučaju.

Omiljene torbe kraljice Elizabeth II
Profimedia 

Naime, kraljica je bila odana čuvenom britanskom brendu koji je zasnovan na tradicionalnoj zanatskoj izradi, a datira iz 1940. godine. U pitanju je brend Launer, manje poznat na našim prostorima, ali izuzetno cenjen u kraljevstvu Velike Britanije.

Tašnu sa Launer potpisom prva je ponela Kraljica majka - majka kraljice Elizabeth II. Ona je nosila crnu kožnu tašnu sa Launer potpisom 1950. godine i svoju ljubav ka ovom brendu prenela i na ćerku.

Cene tašni kreću se između 1.000 i 2.000 evra.

kraljica Elizabeth.jpeg
Profimedia 

Kraljica Elizabeth svake godine je dobijala po pet custom-made modela od ovog brenda, oni su uglavnom u crnoj boji, ali sa razlikom u sitnim detaljima - poput završnog sloja materijala, dužih ili kraćih ručki (custom made ručke ujedno su i najvažniji detalj, s obzirom da su kraljici izuzetno bitne zbog komunikacije i pozdravljanja), tu je još i dubina modela, te pregrade.

Iako vam ova tašna možda neće zapasti za oko, ukoliko je osmotrite bolje, kada vam se na nju ukaže, uočićete i sami da je u pitanju jedan zaista kvalitetan i bezvremen model. Tako je jedan lakirani crni model sa Launer potpisom kraljica nosila pune četiri decenije. 

U galeriji pogledajte više fotografija.

Profimedia Za razliku od svih ostalih poznatih dama koje nam dolaze iz britanske kraljevske porodice, ona koja je ipak najvažnija - kraljica, poseduje vrlo neupadljiv stil, ali i vrlo instantčan ukus, iako to verovatno nikada ne biste rekli.