Način oblačenja u višim krugovima u kraljevstvu Velike Britanije oduvek je podrazumevao nešto tradicionalniji izgled, tačnije vukao je korene iz načina na koji se oblačila aristokratija još pre nekoliko vekova.

Jedan od važnih detalja tog tradicionalnog nasleđa svakako je vezan za svakako njvažniji aksesoar u kompletnom stajlingu, a to je šešir.

Po pravilu, članovi kraljevske porodice nose šešire u svim svečanijim prilikama, a ženski šeširi su uvek na poseban način ukrašeni - sa vrlo efektnim i naglašenim detaljima, uglavnom u vidu cvetnih aranžmana i perja.

S obzirom da krlajica Velike Britanije i Severne Irske ima 94 godine, te da se na tronu nalazi više od pola veka, njena kolekcija šešira broji impozante primerke i ima ih sasvim sigurno preko hiljadu

"Kraljica Elizabeth poseduje sasvim sigurno ogroman broj šešira u svoj kolekciji, ali ne znamo koliko tačno. Ono što znamo jeste to da se samo u periodu od godinu dana za kraljicu napravi između 40 i 50 šešira, ali da ona bira da ih nosi nauzmenično. Naime, može da prođe i do nekoliko godina pre što njeno visočanstvo odluči da ponovi outfit, a to uključuje i aksesoar, ali je činjenica jedan šešir sigrno nosi desetak puta", otkrio je  krlajičin šeširdžija Phillip Somerville.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte kakve sve impozantne primerke ovog modnog detalja poseduje kraljica Elizabeth.

Profimedia Ukoliko niste upoznati, mi smo tu da vam skrenemo pažnju: Englezima su njihovi šeširi važni koliko i famozni čaj u pet.