Ćerka monegaške princeze Caroline i unuka slavne Grace Kelly odmalena se, kao potomkinja aristokratske obitelji, pojavljuje na raznim mondenim društvenim i sportskim događanjima, te od rane mladosti pokazuje istančan ukus i stil koji se nisu previše menjali kroz godine.

Kao zaljubljenica u jahanje, često je sudjelovala na takmičenjima, a bila je zapažena i modnim krugovima, pa je postala ambasadorka Guccijeve konjičke kolekcije, a kasnije i kozmetike. Osim Guccija, mogla se videti i u krecijama Saint Laurenta i Giambattiste Vallija, a postala je i ambasadorka Chanela, modne kuće s kojom je njena porodica povezana generacijama.

Monegaška aristokratkinja i unuka Grace Kelly, osim što je model i zaštitno lice najvećih modnih kuća poput Chanela, važi za ikonu stila.
Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia 

Charlotte Casiraghi velika je zaljubljenica u pisanu reč i filozofiju, pa je osnovala društvo 'Les Racontres Philosophiques de Monaco' koje promoviše filozofiju organizujući događanja i diskusije, a u sklopu svoje saradnje sa Chanelom održavala je književne susrete sa spisateljicama koje su svojim delovanjem pridonele ženskom oslobođenju. 

Kad je reč o modi, Charlotte s jednakom nonšalancijom nosi jahačke uniforme, jeans i patike, te glamurozne toalete etabliranih modnih kuća koje evociraju imidž njene bake. Ipak, najčešće se može videti u midi i mini haljinama i suknjama, a kada bira duge haljine, često imaju siluetu i duh razdoblja Art Decoa.

UNUKA GRACE KELLY JE IKONA STILA: Charlotte Casiraghi spaja francusku profinjenost i urbani stil
Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Godinama je verna istoj dužini kose ispod ramena, a kada je make up u pitanju, baš kao što zamišljamo ideal francuskog chica, njen je 'no make up - make up look' vrlo sveden. Charlotte zna kako da u profinjene kombinacije haljina i kaputa unese urbani 'touch'.

U galeriji pogledajte njena najbolja modna izdanja.

Profimedia Pogledajte kako se oblači unuka Grace Kelly.