Nakon smrti kraljice Elizabeth II koja je na tronu provela sedam decenija, njen sin Charles postao je novi kralj. Kako je zvanično potvrđeno, novi kralj izabrao je ime Charles III, a krunisan je danas pred Pristupnim savetom u palati Sent Džejms u Londonu.

Krunisan novi kralj Charles III.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Na zvaničnom Twitter nalogu princa Williama i Kate Middleton već su upisane nove titule – princ i princeza od Velsa. To je prvi put, nakon princeze Diane, da neko u kraljevskoj porodici nosi titulu princeze od Velsa.

Elizabeth II preminula je juče u 97. godini, te je automatski tron preuzeo njen sin Charles, a ove titule su dobili ostali članovi kraljevske porodice.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

 Podsetimo se, oni su prvo promenili titule u vojvodu i vojvotkinju od Kornvola i Kembridža, što su bile titule koje su nosili Charles i njegova supruga Camilla, pre nego što je on proglašen novim kraljem.

 Princ William je sada naslednik prestola Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je njegov otac princ Charles nasledio krunu. S tim u vezi, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ponovo će dobiti nove titule.

profimedia-0424314277.jpg
SCGA / Backgrid UK / Profimedia 

William je najstariji član kraljevske porodice među osam prvih u redu za nasledstvo britanske krune, slede ga njegovo troje dece, princ George (9), princeza Charlotte (7) i princ Louis (4).