Ako ste gledali četvrtu sezonu serije The Crown, onda ste imali priliku da zavirite u početak veze između princa Charlesa i Diane  Spencer, te sve nevolje i probleme koje im je ta veza donela. U seriji, članovi kraljevske porodice često kritikuju Dianinu potrebu za pažnjom, te bračne probleme pripisuju mladosti i nezrelosti Lady Di, odnosno generacijskom jazu između ovog para. Međutim, Charles i Diana nisu jedini kraljevski par sa razlikom u godinama, te je jasno da ona nije mogla ni da bude glavni uzrok njihovog nesrećnog odnosa. 

U nastavku saznajte koje su to razlike u godinama među kraljevskim parovima.

Kraljica Elizabeth II i princ Phillip

 Dok je kraljica rođena 21. aprila 1926. i sada ima 94 godine, princ Phillip rodio se 10. juna 1921. godine, tako da je bio stariji od nje samo 5 godina. Međutim, mlada tadašnja princeza imala je samo 13 godina kada je počela da šalje pisma Philipu, koji je u to vreme služio u Kraljevskoj mornarici. Par se nije verio sve dok Elizabeth nije napunila 21 godinu, kako je naredio njen otac.

Princ Charles i princeza Diana

 Princeza od Velsa rođena je 1. jula 1961. godine, skoro 13 godina nakon rođenja princa Charlesa 14. novembra 1948. Kada su se venčali, Diana je imala tek 20 godina, dok je njen muž imao 32. Nakon 15 godina mučnog braka, tokom kojeg su imali dobili prinčeve Williama i Harryja, par je javno prošao razvod 1996. godine.

Prince Charles i Camilla

 Nakon razvoda od Diane, Charles se ponovo oženio svojom dugogodišnjom ljubavlju Camillom Parker Bowles. Njih dvoje su se upoznali u mladosti preko zajedničkog prijatelja, međutim, zbog neodobravanja kraljevske porodice, sadašnja vojvotkinja od Kornvola je otišla dalje i udala se za svog dugogodišnjeg dečka Andrewa Parkera Bowlesa 1973. godine. 2005. godine, nakon što su se oboje razveli, Charles se oženio godinu dana starijom Camillom.

Princ William i Kate Middleton

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža imaju jednu od najmanjih razlika u godinama u kraljevskoj porodici sa samo 5 meseci razlike. Kate Middleton je rođena 9. januara 1982, dok je William rođen 21. juna iste godine. Njih dvoje su se upoznali kao studenti na Univerzitetu St. Andrews. 

Princ Harry i Meghan Markle

Vojvotkinja od Saseksa rođena je 4. avgusta 1981. godine, što je čini 3 godine starijom od Harryja koji je rođen 15. septembra 1984.  Njih dvoje su se venčali u maju 2018. i dobili Archie-a i Lilibet.