Možda su Kate Middleton dostupni svi mogući kozmetički preparati i zahvati, ali tajna njene blistave i zategnute kože zapravo leži u organskom preparatu koji još zovu 'prirodni botoks', iako zapravo nema veze sa botulinskim toksinom, koji se uglavnom koristi za zatezanje lica.

Vojvotkinja se u njega kune i koristi ga godinama, a zanimljivo je da ste taj moćni sastojak verovatno već videli na etiketama određenih beauty proizvoda, a da niste znali koliko je delotvoran. U pitanju je spilantol koji je zapravo lokalni anestetik biljnog porekla. Njegova dobra strana je to što se može koristiti i nekoliko puta dnevno, a njegov učinak je toliko moćan da može potpuno da umanji bore oko očiju na skoro sat vremena. Naime, on instant opušta crte lica i mišića kako bi smanjio bore. Sa druge strane, redovnom primenom, lice se neguje i umanjuju znakovi starenja na duže staze.

Bitno je i napomenuti da spilantol nije ni medicinska supstanca, niti lek, već isključivo kozmetički sastojak. Reč je o takozvanoj masnoj kiselini koja se dobija iz biljke Acmella oleracea i popunjava sitne bore i prve znakove starenja na licu.

Dermatolozi su potvrdili njegovo pozitivno dejtstvo, međutim, trenutno ne postoje dugotrajne studije koje bi bliže pojasnile delovanje ovog sastojka. Do sada nije bilo neželjenih dejstava, ali stručnjaci upozoravaju da kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, i sa ovim treba biti oprezan.

Spilantol se nalazi i u nekim popularnim kozmetičkim preparatima, međutim, bitno je napomenuti da se ovaj sastojak primenjuje tek nakon što prođe obradu i izdvajanje ekstrakta u laboratorijskim uslovima, odnosno, nije preporuka da koristite samu biljku. Takođe, njegova delotvornost zavisi i od toga u kom procentu se nalazi u određenom proizvodu.

Naime, njen odabir je tzv. Biotulin Supreme Skin Gel koji je preporučila i Michelle Obami, a navodno daje vidljive rezultate u roku od 60 minuta upotrebe (zatim traju tokom celog dana). Konzistentnost je takođe ključna za dugoročne rezultate. Ako ga koristite svaki dan tokom 30 dana, dubina bora se smanjuje, dok vaša koža postaje zaglađena, zategnuta i čvrsta. Cena mu je oko 60 dolara, a možete ga pronaći jedino u inostranstvu.

Kate Middleton kao prirodni kodeks koristi Biotulin Supreme Skin Gel.
Biotulin 

Spilantol se dodaje u serume i kreme i koristi se jednostavno - tako što ga nežno umasirate u lice pre bilo kog drugog proizvoda. Takođe, preporuka je da ga koristite i sa drugim anti-age sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C ili retinol kako biste osigurali najbolje rezultate, baš kao što to radi i Kate Middleton.

Spilantol se dodaje u serume i kreme i koristi se jednostavno - tako što je nežno umasirate u lice. Takođe, preporuka je da ga koristite i sa drugim anti-age preparatima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C ili retinol kako biste osigurali najbolje rezultate, baš kao što to radi i Kate Middleton.
Profimedia