Vimbldon - teniski hram i dom britanske tradicije ovih dana je pod budnim okom modnih zaljubljenika koji prate outfite sportista, ali i publike. Princeza od Velsa, Kate Midlleton pojavila se povodom svečane ceremonije upriličene slavnom teniseru Rogeru Federeru, i tom prilikom prezentovala sofisticiran izgled svojstven engleskoj kruni, ali uz tvist inspirisan 80-im.


Najvažniji grend slem inače je poznat po strogom insistiranju na isključivo beloj opremi za igrače na teniskom terenu, što i sama publika neretko voli da ispoštuje. Od lanenih dvodelnih odela Sienne Miller do krem plisiranih haljina midi dužine Alexe Chung, izgled gledalaca često je inspirisan samom modom na terenu i poštuje tradiciju i formalnost.

0787239860.jpg
Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia 


Međutim, poslednji izgled pokroviteljke All England kluba, bio je savršeni spoj klasičnog stila Vimbldona i mode 80-ih. Naime, princeza od Velsa ponela je prefinjenu plisiranu suknju midi dužine u neizostavnoj beloj boji, nadograđenu Balmain sakou sa dvostrukim kopčanjem mintzelene boje ukrašenog kontrastnim belim dugmadima u stilu 80-ih i belim reverom. Outfit je zaokružen parom Gianvito Rossi belih cipela, a akcentovan zlatnom Sezane narukvicom i bisernim minđušama londonskog nezavisnog brenda nakita Shila.

profimedia-0787180024.jpg
Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia 


Danas je trend #TennisCore-a vrlo rasprostranjen, čak i među mlađom publikom na TikTok-u. Međutim, kao što princeza od Velsa pokazuje, inspiracija belim sportom može se sa uspehom prilagoditi ličnom stilu.

profimedia-0787177654.jpg
Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia