Princ William i Kate Middleton bili su među članovima britanske kraljevske porodice koji su ove nedelje prisustvovali misi u Westminsterskoj opatiji povodom Dana Commonwealtha.

Za svečane prilike princeza od Walesa obično se drži podalje od modno naprednijih komada, uglavnom birajući kaput-haljine s potpisom Alexandera McQueena i Catherine Walker. Međutim, u utorak je pokazala da još ima volje za modnim eksperimentima, te se pojavila u kompletu sa suknjom s potpisom brenda Erdem, koji će biti dostupan za kupnju tek u avgustu.

profimedia-0762568780.jpg
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kolekcije britanskog dizajnera Erdema Moralıoğlua uvek su prožete istorijom i (kraljevskom) tradicijom, što ih čini donekle očiglednim izborom za Kate Middleton. Princeza je u prošlosti nosila Erdem tokom kraljevskih poseta i gala večera, no tamnoplavi komplet sa suknjom i uzorkom ima predivnu siluetu zahvaljujući strukiranom sakou koji postepeno prelazi u peplum kroj i lepršavu suknju. Kao što je često slučaj s Erdemovim dizajnom, komplet je izrazito elegantan, a kolekcija je inspirisana tapetama i tkaninama viktorijanskih kuća.

profimedia-0762568801.jpg
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kako bi zaokružila kombinaciju, Kate je dodala tamnoplavi šešir širokog oboda s mašnom na jednoj strani, tamnoplave cipele na špic od antilopa s potpisom Gianvita Rossija, te par tamnoplavih rukavica. Nosila je i minđuše od safira i dijamanata koje su pripadale princezi Diani.

profimedia-0762568875.jpg
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/