Nema sumnje da je Angelina Jolie apsolutna kraljica stila, nevezano da li se radi o glamuroznim izdanjima za crveni tepih, ili je reč o svedenim, casual, dnevnim kombinacijama koje podjednako obaraju s nogu. 

Njena tajna? Definitivno to što se oslanja na osnovne, klasične komade kojima postiže savršenu capsule kolekciju u kojoj se sva odeća kombinuje i dopunjuje. Uvek verna čistim, klasičnim linijama, Angelininim garderobom dominiraju crne, sive, braon i bež nijanse, a na glamuroznim događajima zablista u najupečatljivijim bojama. Ako bi iz njene garderobe trebalo izdvojiti samo jedan odevni predmet, mantili i dugi kaputi su, bez sumnje, najkarakterističniji deo njene garderobe.

Angelina Jolie kraljica je minimalizma.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Dokazala je to stajlingom koji je pokazala na njujorškim ulicama u kojem su dominirale monohromatske nijanse i predimenzionirani krojevi. Uz sive vunene pantalone širih nogavica kombinovala je osnovni, fino pleteni džemper sa V izrezom, takođe u crnoj boji, i udobne čizme sa potpeticom. A tu je bila i aktuelna hit oversized torba, crno prošivena, sa potpisom Saint Laurenta.

Angelina Jolie drži se basic komada koje sjajno kombinuje.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Fokus ovog sjajnog dnevnog stila bio je širok prošiveni kaput. Predimenzionirani model, blagog 'boxy' kroja sa čistim linijama i lišen suvišnih detalja, izdvaja se zanimljivim prorezima sa strane i dužim zadnjim delom.

Pored toga, Angelina je dodala ovaj svestrani izgled naočarima za sunce i minimalističkim nakitom. Bez preterivanja, Anđelina je pokazala zašto je minimalizam stil koji svaki put oduševi.